Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşınması, diz, kıkırdak, menüsküs

Menüsküs Ve Diz Kıkırdak Aşınması

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

slmdostlar ben 2 kez sag dizimden menüsküs ameliyatı oldum son ameliyatımı yapan drdizimde kıkırdak aşınması oldugunu söyledi ve bununla yaşıyacagımı ve bir şey yapılamıyacagını belirtimerdiven inip çıkmadaki zorlugumu diz çökememe sıkıntımı anlatamam
istanbulda özel bir hastanede görev yapan drgökhan gürkaynak ile tanıştım ve muayene oldumbana egzerzis ve bir hapla birlikte dizlik önerdi
hapın özelligi kıkırdak geliştirici yanı olması ilacın ismi(COM ROMAX)bu ilac tarım ve köy işleri bakanlıgının izni ile satılmaktaeczanelere sipariş üzerine gelmekteşimdilik bunu kullanıyorum yaklaşık 25 gün oldubu ilaç ve kıkırdak konusunda bilgisi olan arkadaşların özelimede yazmasını rica ediyorumherkese saglıklı günler diliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Özele ve msn adresine gerek yok kardeş bizde ogrenmiş oluruz bılgısı olan yazsın burdan

Bu arada geçmiş olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

ilk önce şunu söliyim sadece bir doktora gidipte onun dediğiniyapmak olmas yani doktorları kötülemiyorum ama onlarda insan ve hata yapabiliyorlar ayrıca hepsinin bilgisi konulara göre değişiyor bi doktor sen iyileşemezsin bunla yaşamayı öğrenmen gerek diyorsa başka doktorlara gitmenizi tavsiye ediyorum sana gelince arkadaşım verilen hapları aksatmadan kullan bitince yine aynı doktoruna kontrole ve hapın bittiğini söylemeye gitmelisin zaten kontrole gelince senden yine MR veya röntgen isticektir hapın etkisini öğrenmek için ve sende kullanmanı istediği dizlik nasıl bi dizlik bi sürü dizlik var açı ayarlı dizlik var, tendon destekleyici dizlik var, patella dizlik var bunlarda kullanış amacına göre yapılmış dizliklerden bir kaçı doktorun bunlardan birini kullanmanı sölemiştir onuda aksatmadan kullanman lazımayrıca özeline gittiğin doktora fizik tedavi görmeme gerek varmı diye sorabilirsin çünkü genellikle bu tarz rahatsızlıklar fizik tedavi ile geçmektedir ayrıca tedavinin de uzun süreceğini şimdiden haber vereyimve ne tarz egzersiz önerildiğini bilmiyorum ama ben kendi bilgilerime dayanarak sana kaçınman gereken bir kaç hareketi söliyim merdiven çıkmak , uzun süre ayakra kalmak , bağdaş kurup oturmak, alaturka tuvalet kullanmak gibi bide duyduğum kadarıyla (fazla karşılaşmadığım bir olayı bahsediyorum) bu kıkırdak doku içine kayganlaştırıcı sıvı enjekte ediyorlar bunun adınıda vereyim sana özel doktorunla bunuda görüşebilirsin( hyalüronik asit enjeksiyonu ) şimdiden geçmiş olsun
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Sag Dizde Meniskus

Selam ve Saygılar

Hocam ben sizlerden ilaç ya da tedavi istemiyorum sadece mr sonuçlarımı yorumlamanızı istiyorum

Öncelikle MR sonucum aşağıdaki şekilde:
BULGULAR
1-Fermur lateral kondilde T1A ve gradiend sekansta hipointens nodüler alan izlenmektedir (kompakt kemik adacığı)
2-Diğer alanlarda kemik yapıların kortikal ve medüller sinyal intensiteleri normaldir Ön ve arka çapraz bağlar, medial ve lateral kollateral ligamanlar doğaldır
3-Suprapatellar bursada ve lateral reseste minimal sıvı izlenmektedir Ayrıca lateral reseste plikasyon dikkati çekmiştir
4-Medial menisküs posterior hormunda grade 1 sinyal artışı dikkati çekmiştir Anterior hornu ve lateral menisküs doğaldır
5-Popliteal fossa normaldir

RADYOLOJİK YORUM:
1-Medial menisküs posterior hornunda grade 1 dejenerasyonla uyumlu sinyal artışı
2-Suprapatellar bursada eklem aralığında minimal sıvı
3-Lateral reseste plikasyon
4-Femur lateral kondilde kompakt kemik adacığı

Ayağımda hiç bir ağrı sızı yok, Yürümemde koşmamda hiç bir şekilde ağrı sızı yok Ama cok nadir durumlarda belli bir harekette dizimde ağrı sızı değilde birşeyler var gibi
Futbol oynamamda bir sakınca var mı? Yokmu?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için TEŞEKKÜRLER

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

şimdi arkadaşım sen bizden böyle bir yardım istiyorsun sana yardım ederiz elimizden geldiği kadarıyla ancak radyoloji sonuçlarını elbette doktoruna göstermişsindir onun dediğini yap bence ilaç verdiyse egzersiz verdiyse uygula benim yorumlarıma gelince ; yaşın 27 bu yaşa kadar ağır işlerde çalıştın mı? veya uzun süreli soğuğa mazur kaldı mı diz bölgesi? bunların cevaplarıda önemli ama yukarıdakileri yorumlıcak olursak: o belli hareketlerden kaçın yapmamaya çalış diz gibi çok hareket eden bölgelerdeki kıkırdak dokular arasında hareketi kolaylaştırmak ve kıkırdak dokunu kayganlaşmasını sağlayacak sıvılar vardırbu sıvı zamanla özelliğini yitiri veya miktarında azalma olursa kireçlenme yada menisküs dediğimiz hastalıklar meydana gelir yukarda yazılanlara göre çok büyük bişeyin yok yane aslında hiçbirşeyin yok bu ağrılar sadece gelecekteki çekeceğin sıkıntıların habercisi olarak yorumluyorum ben şimdilik koş zıpla oyna ama fazla yük bindirme ve oturman mümkünse ayakta durma
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

sncheser öncelikle açıklamanız ve önerileriniz için teşekkür ederiminanın bazen yapmam gereken hareketleri yapamıyorum merdiven inerken gerçekten çok zorlanıyorumyaşım 48 oldu ama çalışmak zorunda oldugumdan dizimin saglıksız olması beni etkiliyorama drverdigi ilaçlar sayesinde iyleşecegime inancım ve umudum har zamankinden fazla

sizin adını verdiginiz HYALÜRONİK igne yi sanırım o da yazdı fakat bana dizinde çok agrı oluşursa haftada 1 olmak üzre 3 hafta diz içine kullanmamı söyledişuan öylesine çok agrı yok

ilginiz ve bilginiz için çok sagolunyolunuz her daim açık ve aydınlık olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Cheser oncelikle cevabin icin tesekkurler Yasim 27 boyum 183 kilom 83 soguga maruz kalmiyorum Agir islerde calismiyorum Ama meslegim geregi ayakta duruyorum Ama bu agrı sızı vermiyor bana Ayagımın sakatlanmasini anlatayım oncelikle Halı saha macına ısınmadan cıkmıstım Daha 1 dakika bile olmadan kosarak koseye gidip ice dogru topa vurunca yere yıgıldım ayagıma darbe almadım yani Olay olduktan sonra ayagımda sisme filan olmadı buz uyguladim 3-4 gun hafif aksama oldu daha sonra normal olarak yurumeye basladım Daha sonra 15 gun voleybol oynadım bi harekette ayagım agrıdı ama agrı 1 saat kadar surdukten sonra gecti Sadece ayagımı bukemiyorum o kadar şuan ayagımı bukmemde de hiç bir agrı sızı olmuyorr Tamamen bukebiliyorum İlaclar konusuna gelince doktor sadece maca cıkmadan once kullan dedi Ama meniskus bildigim kadarıyla gecmiyormus ilerde problem olur dusuncesi var sadece Bakalım zaman ne gosterecekk ilgin alakna icin TESEKKURLER
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

merhaba öncelikle,,

ben 2 kez sağ dizimden menuskus amliyatı oldum ve ikinci ameliyatımda doktor kıkırdakta aşınma parçalamaolduğunu söylewdi ve bu mr da görünmüyorduve parça takılması gerektişğini ve bununda 15 bin tl olduğunu söylediben taktırmadım parçayı çünkü kıkırdağım dokunulmamaı gereken yerlreden biri olduğuna inandımve ameliyattan bir yıl sonra ağrı hissetmeye başladım ve kıkırdağımda çatlak oluştuğu ifade edildive ben öncesinde KONDOMIM adlı bir ilaç kullanıyorudmii gelmiştitekrar dizimin şimesinden ve acı duymamdan sonra doktor önce TRİFLEX adlı bir ilaç verdi ama o ilaç oldukça pahalıydı ve bende ona eşdeğer olan KONDOMIM MSM adlı ilaçı aldımbu ilaç suda eritilp içiliyor4 gündür kullanıyorum ama ağrılarım devam ediyor yürümekte zorlanıyorumbunun için ne yapmak gerekir??hangi ilaç ya da yöntem iyidir?bu knouda yardımcı olursanız çok sevinirimteşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

dr bey,son altı ay içinde iki tane doktora muayene oldum her ikisi de diz bölgesindeki kıkırdakların bittiğini söylediler protez veya platin takılmasısını önerdiler filmlerde aynen gösteriyor

son durum : Basamak iniş ve çıkışlarında zorlanıyom,bir de sabah yataktan kalkığımda yürümede zorlanıyorum fazla dolaşmazsam düz yerlerlerde rahat gezebiliyorum

internette comromax adında dokuları tamir edici bir ilacın bulunduğunu öğrendim ne derece güvenilir? başka altarnatifler var mı bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum selamlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

dr bey dızde menüsküs birde kıkırdak aşınması var dizime yüklenemiyorum doktorum iki ay dikkat et dedi altı ay yabacı bir ilaç kullanmamı söyledi acaba faydasını görebilirmiyim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi

ıstambul balta lımanıda mekus ve kıkıdak asınmasından amılyat oldum yapılan amalıyat kıkırdak kıtıslaması dedıdıler hıc memun deyılm rahatsız devam edıyor 3yıldır kedımı zor ıdare edıyom yurumeten zorlanıyorum yasım 50
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar kıkırdak kaybolması bendede oldu ama antroskopi ile dizimde mikro kırıklar oluşturularak kıkırdakların yapayda olsa oluşabilecegini söyledi doktorum başarı oranının %80 veya %90 olduğunu söylüyorlar bunları iyi bir ortopedist ile konuşursanız size anlatacaktır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi

nasıl anlamadıms
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi

slmlar arkadaşlar ben kıkırdak konusunda aktardan shıfta home diye bi ilaç aldım glucosamine chondroitin içeriyoeklem sıvısı falan yani galiba avicenna firmasının malıçok iyi bi ilaçben belim için kullanıyorum ama dizlere de faydası var ama bir kaç ay kullanmadan anlaşılmaz fayda görmek için en az altı ay bir yıl kullanmak gerek kıkırdak desteği bi nevi eklemleri yağlıyo kolay hareket içindenedim,faydasını gördüm kilo verip, düzenli yürüyüş tavsiyemdir kendinizi yormadan
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi

kıkırdak aşınmasının genel geçer bir tedavisi yoktur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com