Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alba, beyaz, dut, faydaları, morus

Beyaz Dut' Un Faydaları (Morus Alba)

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Dut' Un Faydaları (Morus Alba)



Beyaz Dutun Faydaları (Morus alba)

Ak Dut diye de adlandırılır Anavatanı doğu Asya olan hızlı büyüyen 15-20 mtye kadar boylanabilen orta büyüklükte bir dut türü Kalın dallı, geniş tepeli bir ağaçtır Genç ağaçlarda yapraklar 20 cm uzunluğunda, loplu olup yuvarlaktır Yaşlılarda genellikle 8-15 cm, tam, kalp şeklinde, tabanı asimetrik, kenarları testere dişlidirSürgünler kesildiğinde süt gibi salgılar akar Meyveler olgunlaşınca beyaz renk alır; tatlıdır Odunu sarı renkli dayanıklıdır Tarım aletleri, müzik aletleri yapımında kullanılır Beyaz dutun dalından koparıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmesinin çok daha faydalıdır Çünkü beyaz dut toplandıktan birkaç saat sonra içeriğindeki bazı etkin kimyasal maddeler değişime uğruyor ve doğal antibiyotik gücünü önemli ölçüde yitiriyor Beyaz Dut da bunan etken maddeler; dihidroksichromon, albanin, asparajik asit, olinik asit, askorbik asit, chlorojenik asit, sitrik asit, guiakol

BEYAZ DUT UN FAYDALARI

Damar sertleşmesini engelleyici
Hücre paslanmasını önleyici
Antioksidan, antiseptik ve antibiyotik özellikleri vardır
Kandaki iltihabı temizleyici özelliği vardır
Beden ve zihin gevşetici, rahatlatıcı
Yüksek kan şekeri seviyelerini düşürücü
Egzama hastalığında etkili

BEYAZ DUT UN KULLANIM ŞEKLİ

Beyaz dut meyvesi taze, kurutulmuş, marmelat, reçel ve pekmez şeklinde kullanılabilir Ayrıca beyaz dutun yaprakları da tedavi amaçlı olarak kullanılır

Kapanmayan yaralar için kullanımı; Taze dut yapraklarından hazırlanan çay ile yara üstüne pansuman yapılır bu işleme yara iyileşene kadar devam edilebilir

Kandaki iltihap için; Her gün bir avuç kadar taze ve kurutulmuş olarak yenir İki hafta kullanmanız yeterli olcaktır

Egzema için kullanımı; 500 mlt kaynamakta olan suya bir avuç dut kurusu konulur ve 5 dk kaynatılır Hazırlanan karışım elinizin ısıya dayanabileceği seviyede tutulur Elinizi ve bu su içerisinde 10 dk bekletiniz ve bir saat boyunca yıkamayınız daha sonra sadece su ile durulayabilirsiniz Bu uygulamayı iki gün de bir tekrarlayınızİyileşme sağlanınca bırakabilirsiniz

Ağız yaraları için kullanımı; Ağız yaraları için kara dut şurubu kullanılır Bu şuruptan bir iki yudum alınır ve ağız içerisinde birkaç dakika çalkalayarak bekletilir sonrasında isterseniz yutabilir isterseniz tükürebilirsiniz Bu uygulama gün içerisinde birkaç defa tekrarlanabilir

Dikkat: Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı, beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.