Dut Faydaları Yararları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut Faydaları YararlarıDut Faydaları Yararları Ağız kokusunu dut yiyerek giderin! Duttan yapılan pekmezin besin değeri yüksek bir yiyecek olduğu biliniyor Dut; kansızlık, astım, bronşit, ülser ve benzeri mide hastalıklarını iyi ediyor Bebeklerin gelişiminde de etkili olan dut; soğuk havalarda vücut direncini artırıyor Ayrıca, sporculara ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlıyor Uzmanlar; zekayı da geliştiren dutun yapraklarının ağız yaraları, salya ve ağız kokuları için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olduğunu dile getiriyor |
|
Dut Faydaları Yararları |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut Faydaları YararlarıDut'un Faydaları Yararları DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır Ayrıca dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır![]() Dutun Faydaları: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır Ateş düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur![]() Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi gelir Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olur![]() ![]() |
|
Dut Faydaları Yararları |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut Faydaları YararlarıEN SAĞLIKLI BESİN DUT Ekonomi dergisi Forbes, her kültür ve coğrafyada en yararlı besinin dut olduğunu yazdı Baklagiller, süt ve et ürünleri ile kabuklu meyve de çok yararlı![]() Dünyaca tanınmış ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en iyi besinleri listesini yayınladı Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor Dünyanın değişik bölgelerindeki insanların değişik gıdalar tükettiklerini hatırlatan dergi, "Ama bütün insanlar için faydalı olan besinler de var" ifadesini kullandı Yapılan listede dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen "evrensel" besinler şöyle sıralandı: 1 Dutsu meyveler (dut, çilek, böğürtlen vb ) 2 Baklagiller (Fasulye, nohut, mercimek vb ) 3 Taze süt ve süt ürünleri 4 Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti 5 Kabuklu meyveler (fındık, ceviz vb ) Haberde her kategorinin sağlık açısından en önemli özelliği ise şöyle sıralandı: 1 Dutsu meyveler tatlı olmalarına rağmen düşük şeker oranlarıyla vücuda çok yararlılar Kalori açısından düşükler Hafızayı güçlendirip kansere karşı da birebirler 2 Baklagiller ise lifli yapılarından dolayı diyet için çok faydalı İnsanlara tokluk hissi verip fazla yemekten alıkoyuyor 3 Taze süt ve süt ürünleri ise protein sayesinde sağlık deposu işlevi görüyor Kemikler, cildin tazelenmesi ve kansere karşı hücrelerin güçlenmesi açısından çok yararlı 4 Kötü şöhretine rağmen etin ihmal edilmemesi gerekiyor Etin içinde yer alan fosfor, demir ve bakır, A, D vitaminleriyle B vitamini bileşikleri beden için olmazsa olmaz besinler 5 Kabuklu meyveler özelikle kalp sorunları çekenler için birebir Kalp hastalıkları riskini düşürürler Kolesterolü düşürmek için faydalılar Bu listenin dışında elma, yeşil çay, soğan, sarımsak ve her türlü yeşil sebze de tüketilmesi gereken faydalı besinler olarak sıralandı
|
|
Dut Faydaları Yararları |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut Faydaları YararlarıDutun faydalarını biliyor musunuz Dutun faydaları saymakla bitmiyor Biliyor muydunuz ??? Yanıtı haberimizde![]() ![]() BEYAZ DUTUN FAYDALARI; *Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir ![]() *Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır ![]() *Ateş düşürür ![]() *Karaciğeri kuvvetlendirir ![]() *Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder ![]() *Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır ![]() *Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür Mide ve bağırsakları rahatlatır![]() KARA DUTUN FAYDALARI *Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarında mucize etkiler gösterir *Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır ![]() *Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar ![]() BİR TAVSİYE: 250 gram suya 7 gram dut yaprağı koyup kaynatın ![]() ![]() Bu içildiğinde bağırsak kurtlarını döküyor
|
|
Dut Faydaları Yararları |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut Faydaları Yararları* Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir ![]() * Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır ![]() * Ateş düşürür ![]() * Karaciğeri kuvvetlendirir ![]() * Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder ![]() * Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır * Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur ![]() Dut Nasıl Kullanılır? * Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi gelir Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olur
|
|
|
|