![]() |
Hormonlu Yiyecekler Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hormonlu Yiyecekler Nasıl AnlaşılırHormonlu Yiyecekler Nasıl Anlaşılır Meyve ve sebze tüketirken hormonlu olup olmadıklarına dikkat etmek gerekiyor ![]() Domates: Kesildiğinde içi boşsa, ortasında beyaz ve sert bir tabaka varsa; hormonludur ![]() Salatalık: Şekilsizse; bir ucu kalın, bir ucu inceyse dikkat edin ![]() Biber: Hormonluysa; çekirdek evi boş, etli kısmı ise beyaz ve sert bir dokudadır ![]() Patlıcan: Şekli bozuktur ![]() ![]() Patates: Şekilsiz ve yumruları yapışıksa; hormonludur ![]() Çilek: Çok büyük, yapışık ve içi boş olan çilekler hormonludur ![]() Karpuz: Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur |
![]() |
![]() |
![]() |
Hormonlu Yiyecekler Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hormonlu Yiyecekler Nasıl AnlaşılırGünümüzde ne yazık ki tükettiğimiz gıdaların çoğunun üretiminde sağlığımız için zararlı kimyasallar kullanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi düzenleyici olarak kullanılan, düşük yoğunluklarda dahi etkili olabilen ve bitkilerde sentezlenerek taşınabilen organik maddeler” olarak tanımlanan hormonlar, insan nüfusunun hızla arttığı günümüzde, tarım ürünlerinin verimliliğini artırma amacıyla ne yazık ki bilinçsizce kullanılıyor ![]() Türkiyede özellikle domates, patlıcan, patates, kabak, salatalık, üzüm, elma, çilek, kavun, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve çeltikte hormona sıkça rastlamak mümkün ![]() Hormonlu gıdaların zararları Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur ![]() Hormonlu gıdaları nasıl anlarız? Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor ![]() ![]() Domates: 15 Ekim - 10 Kasım / 10 Nisan – 5 Mayıs Patlıcan: 15 Kasım – 15 Mayıs Kabak: 1 Kasım – 15 Mayıs Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler ![]() Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş, Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz, Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz, Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert, Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara, Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir ![]() |
![]() |
![]() |
|