Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, ekim, günü, menopoz

18 Ekim Dünya Menopoz Günü

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof Dr İsmail Mete İtil, menopoza bağlı sorunların kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi

Prof Dr İtil, ''18 Ekim Dünya Menopoz Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki kadınların menopoz dönemine 47-49 yaşlarında, dünya genelindeki kadınların ise 50-52 yaşlarında girdiğini kaydetti

Menopoza bağlı sorunların kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Prof Dr İtil, özellikle bu dönemde ortaya çıkan idrar kaçırma sorununun kadınları depresyona sürüklediğine dikkati çekti

Bu sorunun çözümü için 20 dakikalık bir operasyonun yeterliği olduğuna işaret eden Prof Dr İtil, açıklamasında, ''İdrar kaçırma, yaşlanma ya da kadın olmanın doğal bir parçası değildir Hastanın durumu incelendikten sonra en uygun tedavi yönteminin uygulanması halinde son derece yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilir Bu tür sorunları olan kadınlar durumlarını çekinmeden doktoruyla paylaşmalı ve gerekli tetkikleri yaptırarak bir an önce tedavilerine başlamalıdır'' önerisinde bulundu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com