Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulundu, dinozor, suda, yaşayan

Suda Yaşayan Dinozor Bulundu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Suda Yaşayan Dinozor Bulundu

Suda yaşayan dinozor bulundu

Güney Kore'de ortaya çıkarılan yeni dinozor fosili, kayıtlardaki 20 milyon yıllık bir boşluğu dolduruyor Güney Kore, Japonya ve Amerikalı paleontologların oluşturduğu ekip, Güney Korede buldukları yeni dinozor fosilini inceleyerek yayınladılar Yeni bir cins olarak tanımlanan ve Koreaceratops hwaseongensis şeklinde adlandırılan boynuzlu dinozor, 103 milyon yıl önce Erken Kretase döneminin sonlarına doğru yaşamış

Araştıma makalesinin yazarlarından Cleveland Doğa Tarihi Müzesi Omurgalı Paleontolojisi birim yöneticisi olan Michael J Ryan, bulgunun dinozorların Asya Kıtasında ortaya çıkışlarından Kuzey Amerikada ilk defa görünmelerine değin geçen 20 milyon yıllık süreye ait fosil kayıtlardaki boşluğu doldurduğunu ve bu nedenle oldukça önemli olduğunu belirtiyor, “Bölgeden genellikle dinozor yumurtası ve ayakizleri elde edilmesine karşın böylesi bir fosil bugüne kadar ortaya çıkarılamamıştı

Yaklaşık 1,5-2 metre uzunluğunda ve 30 ila 50 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen dinozor, Kuzey Amerikalı dv akrabası ve jeolojik açıdan öncülü olan Triceratops kadar büyük değil Bir papağanı andıran yüze sahip olan Koreaceratops un çenelerinin ucunda yer alan gaga yapısı nedeniyle otçul beslendiği öngörülüyor

Araştırmacılar, kuyruk omurlarında yer alan uzun dikenlerin, bu dinozorun iyi bir yüzücü olduğuna işaret ettiğini ve zamanının büyük kısmını suda avlanarak geçirdiğini düşünüyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com