![]() |
Tarihde Bugün 6 Haziran |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihde Bugün 6 HaziranTarihde Bugün 6 Haziran Sigmund Freud'la birlikte psikanalizin kurucularından kabul edilen Carl Gustav Jung 1961'de hayata veda etti ![]() İsviçreli psikolog ve analitik kompleks psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung, 26 temmuz 1875'te İsviçre'nin Kesswil kentinde doğdu, 6 haziran 1961'de Zürih'te hayata veda etti ![]() ![]() İsviçreli bir papazın oğludur ![]() ![]() Doktorasını 1902'de tamamladı ![]() ![]() ![]() ![]() Jung sadece psikoterapi bilim dalını değil, aynı zamanda psikoloji, teoloji, etnografi, edebiyat ve güzel sanatları da etkiledi ![]() Psikoloji alanında kendisi tarfından bulunan ve yapılan kavramlar geniş şekilde kabul gördü ![]() ![]() ![]() ![]() Jung'a göre gölge bilinçaltı bir komplekstir ![]() ![]() ![]() Örnek olarak biri kendini nazik ve kibar olarak tanımlıyorsa onun gölgesi kaba ve katıdır ![]() ![]() ![]() Jung'tan inciler Mars gezegenine ulaşmak, kendi kendine ulaşmaktan daha kolaydır ![]() Diğerinin sevmediğimiz özellikleri, kendi kendimizi bulmaya yardım edebilir ![]() Duygusuz karanlığı aydınlatamayız ve bitkinliği harekete çeviremeyiz ![]() Düşünmek zor bir sanattır, onun için çoğunluk tek karar verir ![]() Çocukken kendimi yalnız hissederdim; hala da öyle hissediyorum çünkü bazı şeyleri biliyorum ve bunları hiç bilmedikleri ya da bilmek istemedikleri anlaşılan insanlara bazı ipuçları vermeye çalışıyorum ![]() Yalnızlık, insanın çevresinde insan olmaması demek değildir ![]() ![]() Bilinmeyen bir şeyi hissetmek ve bir gize sahip olmak önemlidir ![]() ![]() Tümüyle emin olduğum hiçbir şey yok ![]() ![]() ![]() Doğduğumuz dünya çok acımasız, ama aynı zamanda ilahi bir güzelliği var ![]() ![]() Günümüzde, bizi tehdit eden tehlikenin doğadan gelmediğini, insan ve kitle ruhundan kaynaklandığını açıkça görüyoruz ![]() ![]() Günün diğer önemli olayları 1799: Rus yazar Aleksandr Puşkin, Moskova'da doğdu ![]() 1875: Alman yazar Thomas Mann hayata merhaba dedi ![]() 1919: İstanbul'daki İngiliz Kuvvetleri Komutanı General Milne, Harbiye Nezareti'ne yazı göndererek Mustafa Kemal Paşa'nın geri çağrılmasını istedi ![]() ![]() 1944: Müttefikler, Normandiya'ya çıkarma yaptı ![]() 1959: Konya'da şiddetli yağmur sel baskınına neden oldu ![]() ![]() 1961: Ordu içindeki Silahlı Kuvvetler Birliği, Devlet Başkanı Cemal Gürsel'e muhtıra verdi ![]() ![]() ![]() 1968: ABD Senatörü ve başkan adayı Robert Kennedy vurularak öldürüldü ![]() 1968: Kurtuluş Savaşı komutanı ve meclis başkanlarından Orgeneral Kazım Özalp 86 yaşında Ankara'da vefat etti ![]() 1980: Süleyman Demirel başkanlığında Adalet Partisi azınlık hükümetinin kurulduğu kasım 1979 tarihinden sonraki altı ay içinde 1553 kişinin öldürüldüğü, 1918 kişinin yaralandığı bildirildi ![]() 1980: Ressam Hamit Görele 87 yaşında İstanbul'da yaşama veda etti ![]() 1984: Hindistan ordusuna bağlı askerler, Sihlerin kutsal mabedi olan Altın Tapınak'a kanlı bir baskın düzenledi ![]() ![]() 1985: Kamuoyunda pişmanlık yasası olarak anılan kanun kabul edildi ![]() 1996: Anayasa Mahkemesi, Refah Partisi'nin başvurusu üzerine 53'üncü hükümetin güven oylamasının geçersiz olduğuna karar verdi ![]() ![]() 2000: Şili eski diktatörü Augusto Pinochet'in dokunulmazlığı kaldırıldı |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarihde Bugün 6 Haziran |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihde Bugün 6 HaziranTarihde Bugün 6 Haziran Bugün Hayata Gözlerini Açanlar 1576 - Giovanni Diodati, Cenevreli protestan ilâhiyatçı (ö ![]() 1599 - Diego Velazquez, İspanyol ressam (ö ![]() 1606 - Pierre Corneille, Fransız şair 1799 - Aleksandr Puşkin, Rus yazar 1857 - Aleksandr Lyapunov, Rus matematikçi (ö ![]() 1875 - Thomas Mann, Alman yazar (ö ![]() 1901 - Sukarno, Endonezya'nın ilk başkanı (ö ![]() 1927 - Janet Leigh, Amerikalı oyuncu (ö ![]() 1934 - II ![]() 1947 - Bjorn Borg, İsveçli tenisçi 1960 - Steve Vai, ABD'li müzisyen 1970 - James Shaffer, Müzisyen 1980 - Pau Gasol, İspanyol basketbolcu ![]() Bugün Yaşamını Yitirenler 1832 - Jeremy Bentham, Pragmatizm'in kurucusu olarak kabul edilen İngiliz filozof ve hukukçu (d ![]() 1843 - Friedrich Hölderlin, Alman şair (d ![]() 1961 - Carl Gustav Jung, Alman psikanalizci 1968 - Robert Kennedy, ABD senatörü ve Başkan adayı (suikast) 1968 - Kazım Özalp, Kurtuluş Savaşı komutanlarından, meclis başkanı, orgeneral 1980 - Hamit Görele, Ressam 1992 - Hikmet Feridun Es, Gazeteci Bugün Yaşanan Diğer Olayar 1924 - Fener Rum Patrikhanesi dışındaki Türk Ortodoksları İstanbul'da Papa Eftim'in teşebbüsüyle, Panayia Kilisesi nezdinde İstanbul Türk Ortodoks Kilisesi'ni teşkil kararı aldı ve Papa Eftim'i bu kilisenin başkanlığına getirdi ![]() 1944 - Müttefikler Normandiyaya çıkarma yaptı ![]() 1944 - Ankara'da Beden Terbiyesi Enstitüsü'nün temeli atıldı ![]() 1950 - Yeni hükümet orduda tasfiye yaptı ![]() 1965 - Milli Emniyet Hizmetleri Teşkilatı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adını aldı ![]() 1983 - Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) kuruldu ![]() ![]() 1982 - İsrail Galile'de Barış adlı operasyonuyla Lübnan'ı işgal etti ![]() 1985 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in geri çevirdiği "Pişmanlık Yasası" ANAP'ın oylarıyla kabul edildi ![]() 1996 - AKM Sergi Salonu'nda uluslararası "Dialoglar, şeylerin düzenine ait yitirilmiş düşünce" sergisi başladı ![]() |
![]() |
![]() |
|