Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amenhotepin, bulundu, dev, heykelinin, kafa, kısmı

3. Amenhotep'in Dev Heykelinin Kafa Kısmı Bulundu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3. Amenhotep'in Dev Heykelinin Kafa Kısmı Bulundu

3 Amenhotep'in dev heykelinin kafa kısmı bulundu

Mısır'ın en ünlü firavunlarından biri olan 3 Amenhotep'in dev heykelinin kafa kısmı, Luksor'daki kazılarda ortaya çıkarıldı

Tutanhamunun dedesi 3 Amenhotepin kızıl granitten heykeli, firavuna ait tapınak mezarda bulundu

Bunun, firavunun şimdiye kadar bulunan en iyi korunmuş durumdaki büstü olduğu belirtildi Kazı başkanı Dr Houring Sourouzian, "Diğer heykellerde daima, burun ucu gibi bir yerler kırıktır veya yüz tahrip olmuştur Bunda ise taçtan çeneye kadar her yer sapasağlam" dedi Mısır Eski Eserler Kurumu Başkanı Zahi Havas da heykeli "yüksek sanatsal kaliteye sahip bir başyapıt" olarak nitelendirdi Diğer parçaları daha önce bulunan heykelin sadece kafasının yüksekliği 2,5 metre 3 Amenhotep, Mısırda MÖ 1387-1348 yılları arasında hüküm sürmüştü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com