Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugün, tarihte, şubat

Tarihte Bugün 10 Şubat

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihte Bugün 10 Şubat

Tarihte Bugün 10 Şubat

Doğumlar

1963 - Candan Erçetin, Türk Pop Sanatçısı, Yorumcu, Söz ve Beste Yazarı

Ölümler

1755 - Montesquieu, Fransız yazar (d 1689)
1837 - Aleksandr Puşkin, Rus şâiri ve yazar (d 1799)
1923 - Wilhelm Conrad Röntgen, Nobel Fizik Ödülü sâhibi Alman fizikçi
1918 - II Abdülhamid, Osmanlı pâdişâhı (d 1842)
1932 - Edgar Wallace, İngiliz romancı ve senarist (d 1875)
1948 - Sergei Eisenstein, Rus sinema yönetmeni
1973 - Nevzat Pesen, Türk sinema yönetmeni (d 1924)
2005 - Arthur Miller, ABD'li oyun yazarı (d 1915)
2008 - Roy Scheider, ABD'li oyuncu (d 1932)

Olaylar

1763 - İngiltere, Fransa, ve İspanya arasında Pâris antlaşması imzâlandı: Yedi Yıl Savaşları sona erdi
1863 - Alanson Crane yangın söndürücüsünün patentini aldı
1909 - II Abdülhamid tahttan indirildi
1931 - Yeni Delhi, Hindistan'ın başkenti oldu
1933 - Madison Square Garden'daki (New York City) boks maçında Primo Carnera, Ernie Schaaf'ı 13 roundda nakavt etti, Schaaf öldü
1950 - Komünistlik suçlamasıyla yargılanan üniversite öğretim üyelerinin dâvâsı sona erdi: Behice Boran ve Niyâzi Berkes, 3'er ay hapis cezâsı aldı Pertev Naili Boratav beraat etti
1962 - SSCB semalarında düşürülen ABD casus uçağı U-2'nin pilotu Francis Gary Powers, Rus casus Rudolf Abel ile takas edildi
1969 - ABD 6 Filosuna bağlı gemiler İstanbul'a geldi Üniversite öğrencileri protesto düzenledi
1979 - Hâcettepe Tıp Fakültesi Hastahânesi'nde Türkiye'de ilk kez bir buçuk aylık bebeğe açık kalp ameliyatı yapıldı
1992 - Boksör Mike Tyson, Amerika zenci güzeli Desiree Washington'a tecâvüz suçundan mahkûm oldu
1996 - IBM'in süper bilgisayarı Deep Blue, Garry Kasparov'u yenmeyi başardı
1998 - Fransa'da sinema dalında düzenlenen Sadoul Ödülü'nü, yönetmenliğini Zeki Demirkubuz'un yaptığı "Mâsûmiyet" adlı film kazandı
2003 - Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale vâlîliğine atandı
2006 - Kış Olimpiyatları, Turin'de (İtalya) başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com