Didim / Aydın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Didim / AydınDidim / Aydın Antik çağda da kehanet merkezi olan ilçede günes tanrisi Apollon adina kurulan bir de tapinak bulunmakta ![]() ![]() İklim Deniz için Haziran başından Eylül sonuna kadar mevsim uygun düşmekte Görülmeli Antik Milet ve Priene şehirleri gezilmeli Apollon Tapınağı Bugünkü izlerini gördüğümüz Apollon tapınağı, Büyük İskender´i izleyen ´Hellenistik Çağ´ da eskisinin temelleri üzerinde daha büyük bir planla yapımına başlanan ve sonradan tamamlanamayan binanın kalıntıları Priene Bizans çağında önemli bir piskoposluk merkezi olan kentte ilk kazılar 1895´te başlamış Kent duvarından kalıntılar günümüze ulaşmıştır Kentin en önemli ve tepeye kurulmuş Athena Tapınağı´nın yerlerine dikilmis sütunları etkileyici Tiyatrosu ise kentin kuzeydoğusunda yer alıyor Milet Didim´den kuzeye gidildiğinde ulaşılan Milet Ionia´nin en eski ve önemli yerleşim yerlerinden biriydi En parlak dönemi M Ö 7 Ve 6 yüzyıllar Asıl önemi batı dünyasının pozitif bilim ve kültürünün temellerini oluşturması Etkinlik Nysa Kültür ve Sanat Şenliği: Nisan ayında |
|
|
|