Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
yiyerek, zayıflayın

Yiyerek Zayıflayın

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyerek Zayıflayın



Zayıflayın Hemde Yiyerek!

Makro besin öğeleri karbonhidrat, protein ve yağlardır Bunlar, vücuda enerji verip dokuları oluşturur Mikro besin öğeleri, vitaminler ve minerallerdir Bunlar enerji vermezler, daha çok :-):-):-):-)bolik aktiviteyi düzenlemekle görevlidirler Her besin, farklı miktarlarda besin öğesi içerir

Eğer besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak tüketirseniz, yaşam için gerekli tüm besin öğelerini sağlamış olursunuz Sağlıklı yaşamak için doğru beslenmek gerektiğini artık hepimiz biliyoruz Ancak doğru beslenebilmek söylendiği kadar kolay değil Bazı yöntemler geliştirmek gerekiyor Daha sağlıklı ve kaliteli yaşamak, kronik hastalıklardan korunmak ve düzenli kilo verebilmek için şu sağlıklı beslenme yöntemlerine kısaca göz atalım:

TAHIL ÜRÜNLERİ TÜKETİLMELİ

Tam taneli tahıl ürünü, adından da anlaşılacağı gibi kepeği ayrılmamış tane halindeki ürünlerdir Mısır, buğday, pirinç, yulaf ve arpa gibi Diyet yapanlar, ekmek, pilav, makarna gibi yiyecekleri tüketmekten kaçınırlar Üç beyaz dediğimiz un-şeker- yağı tüketmediğimiz zaman daha hızlı kilo verdiğimize inanırız Oysa ekmek grubunu tamamen diyetten çıkarmadan kilo vermek mümkündür

POSALI YİYECEKLERE AĞIRLIK VERİLMELİ

Burada diyet posası gündeme geliyor Diyet posası, bir tür karbonhidrattır ve besinlerin bağırsakta sindirilmeyen ve emilemeyen kısımlarına bu ad verilir Kabuklu meyveler, domates, bamya, bezelye, pırasa, kuru baklagiller, en önemli diyet posası kaynaklarıdır Yetişkinlerin beslenmelerinde doğal kaynaklar yardımıyla, günde 25-30 gram posa sağlamaları öneriliyor Değişik sebze, meyve, tahıl, kuruyemiş tüketip, farklı posa sağlanmalıdır

TAZE SEBZE VE MEYVELERE AĞIRLIK VERİN

Sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için günde en az değişik 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebze tüketilmeli Farklı sebze ve meyveler, farklı miktarlarda besin öğesi içerirler Aslında öğünlerinizi sebze ve meyvelerle zenginleştirmek, hiç de zor değil Mevsime uygun çeşitli sebzeleri, kepekli makarna, kepekli undan yaptığınız pizza ve börekleri hazırlarken kullanabilir, hindi, kırmızı et ve tavuk etinden yaptığınız yemeklere çeşni olarak ilave edebilirsiniz

SAĞLIKLI YAĞLAR SEÇİMİ ÖNEMLİ

Yağlar, vücudumuzun başlıca enerji kaynağıdır Vazgeçilmez yağ asitlerini sağlar, yağda eriyen A, D, E, K vitaminlerinin emilmesine yardımcı olurlar Bu yüzden yiyeceklerimize mutlaka bir miktar yağ katmalıyız Beslenme düzeninde yapılması gereken ilk değişiklik doymuş yağları azaltmak olmalı

DAHA AZ ŞEKER TÜKETMELİSİNİZ

Şekerli besinleri fazla tüketirsek, daha fazla kalori alırız ve de vitamin, mineral, protein gibi önemli besin öğelerinden yeterli miktarda yararlanamayız Anlık zevk için tükettiğimiz şekere azami dikkat göstermemiz şart Şekerle alınan kaloriye boş kalori diyoruz Boş kalori almak, şişmanlığa neden olur

DAHA TOK KALMAK İÇİN GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK BESİNLERİ SEÇİN

Glisemik indeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme yeteneğidir Tükettiğiniz besin, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa, glisemik indeksinin düşük olduğu belirtilir Bu besinler, bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.