Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, için, nedenler, yemeniz

Çikolata Yemeniz İçin Nedenler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Yemeniz İçin Nedenler



Birçok kişi için çikolata kalori değeri yada vücuda etkileri düşünülmeden tüketilen, tüketilirken büyük bir keyif veren ama sonrasında pişmanlık da duymanıza neden olan vazgeçilmesi zor bir yiyecek Çikolata yeme krizlerinde de birinci sırada yer almakta

Çikolatanın faydaları;
*İçeriğindeki flavonoidlerden dolayı nitrik oksit seviyesini yükselttiği dolayısıyla kan basıncını düşürdüğü bilinmektedir

*2009 Journal of Nutrition’da yayınlalan bir çalışmaya göre günde tüketilen 10g kadar çikolatanın yaşa bağlı hafıza kaybını azalttığı belirtilmiştir Kakaoda bulunan polifenol bileşiklerinin beyne kan akışını hızlandırdığı ve bu nedenle hafızayı güçlendirdiği düşünülmektedir

*Bitter çikolata kalp sağlığının yanı sıra endorfin hormonunun salınımını artırarak kendimizi mutlu hissetmemizi de sağlamakta

*Flavonoidlerden zengin olan kakao enflamasyonu azaltabildiği ve dolayısıyla aterosklerozdan koruyucu etkisini olduğu bilinmekte Flavonoidler çikolata dışında elmada da yüksek oranda bulunmaktadır Diyetisyen Özlem Sert Aydın

*Total kolesterol seviyesini azaltıcı, iyi kolesterol (HDL) seviyesini artırıcı, insulin direncine faydalı özelliği bulunmaktadır

*Çikolata bakırdan da zengindir, bu nedenle cilt ve saç sağlığı için faydalıdır

*Özellikle bitter çikolatanın miyokardiyal enfarktüs geçirme riskini %39 azaltabildiği bazı araştırmalarca desteklenmekte

*Düzenli bitter çikolata tüketen orta yaş ve üzeri kadınlarda kalp hastalıklarına yakalanma riski daha az görülmektedir yine İtalya'da 2008'de yapılan bir çalışmaya göre de kalp damar hastalıklarına yakalanma oranını düşürmektedir

Marketlerde birçok çikolata çeşidiyle karşılaşıyoruz ama hepsi faydalı olamamakta; bitter, sütlü, beyaz çikolata, diyabetik çikolata veya meyve dolgulu gibi Aslında kakao oranı ne kadar çoksa faydası da artmaktadır, içeriğinde en az %50 kakao olan ürünleri ve diyabetikleri tercih etmeye çalışın Yapılan bazı çalışmalara göre çikolata içerisindeki şeker veya karamel kakaonun faydalı etkilerini azaltmaktadır

Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.