Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beslenme, doktorların, içme, suyu, tercihleri, uzmanları

Beslenme Uzmanları Ve Doktorların İçme Suyu Tercihleri

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beslenme Uzmanları Ve Doktorların İçme Suyu Tercihleri

Beslenme uzmanları ve doktorların içme suyu tercihleri

Türkiye, insan sağlığını hiçe sayan damacana su markalarını konuşuyor Biz de beslenme uzmanları ve doktorlara, 'su tercihlerini' sorduk Kimi arıtma cihazıyla şebeke suyu kullanıyor, kiminin tercihi ise cam şişeler ve maden suyu

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlığı tehdit eden damacana su üreticilerini deşifre etmesinin yankıları sürerken, günlük su ihtiyacımızı nasıl karşılamamız gerektiğiyle ilgili de tartışmalar alevlendi aHaber'in ortaya çıkardığı skandal sonrası yorum yapan kimi sağlık uzmanları damacana su yerine cam şişeleri tercih etmek gerektiğini kimiyse su arıtma cihazları sayesinde şebeke suyunun arıtılıp içilebileceğini savunuyor İşte uzmanların evlerindeki tercihleri:

ARITILMIŞ ŞEBEKE SUYU
Doç Dr Kenan Keskin (Memorial Şişli Hastanesi): Ben evimde yaklaşık 5 yıldan beri su arıtma sistemine sahibim Şebeke suyunu bu sistemden geçirerek elde ettiğim suyu hem içmek için hem de çay ve yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanıyorum Zira suyun kalitesini istediğim zaman ölçerek de görebiliyorum Tabii ki bu sistemin periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılması ihmal edilmemelidir

MUSLUK SUYU VE CAM ŞİŞE
Yard Doç Dr Afet Erbay (Medical Park İzmir Hastanesi): Ben evimde musluk suyu ve cam şişe suyu tercih ediyorum Tabii ki bir hekim olarak önerim, cam şişede depolanan içeceklerdir Su ya da maden suyu; ne olursa olsun cam şişede tercih edilmelidir

TELEFONLA SU SİPARİŞ ETMEM
Selahattin Dönmez (Beslenme ve Diyet Uzmanı): Ben güvenilir marka şişelenmiş 5 litre olan büyük su ve şişede mineralli su kullanıyorum Yemeklerde şişelenmiş, sofrada hem şişelenmiş hem mineralli su bulunduruyorum Asla telefonla su istasyonlarından açıkta veya kendi şişeleme yöntemleri ile hazırlanmış su almam Pet veya cam şişede bir kere kullanılıp atılan güvenilir marka su ve maden suyu (mineralli su) kullanmanızı öneririm Böylece mikrobiyolojik olarak boşalan bir damacanaya yeniden su konulması riskini minimize etmiş oluyorsunuz

KÜÇÜK ŞİŞE SU TERCİH EDİYORUM
Emel Unutmaz Duman (Medical Park Beslenme ve Diyet Uzmanı): Ben Sağlık Bakanlığı kontrolünde olan daha küçük şişeleri tercih ediyorum Evde yemek ve çay yapımında ise musluk suyu kullanıyorum Benim önerim düzenlemeler gelene kadar daha küçük şişeler kullanılması Suyun pH aralığının 7 - 75 arasında olmasını tercih etmekte fayda var 75'e ne kadar yakınsa da o kadar iyi olur

ARITMA CİHAZIM VAR
Uzm Dr Ender Şaraç (Sağlıklı Yaşam Uzmanı): Şu an arıtma suyu içiyorum Hem iş yerinde hem evimde arıtma cihazım var Filtresini kontrol ediyorum Bu konu netleşene kadar imkânı olanlar evlerine iyi ve güvenilir bir filtre cihazı taktırabilirler Günde en az 2 şişe cam şişede maden suyu içilebilir Maça gittiniz, arabayla yoldasınız, arabada oruç açacaksanız küçük pet şişeler kullanılabilir Suların çok satıldığı, hızlı sürkülasyonun olduğu yerden pet şişe alın Beklememiş, taze olsun

DAMACANADAN CAM ŞİŞEYE
Şefike Aydın Selçuk (Memorial Ataşehir- Uzman Diyetisyen): Evimde damacana olarak aldığım suları, dışarıda ise cam şişe suları tercih ediyorum Evde iyi bir arıtma cihazı varsa da sularınızı cam şişelerde saklayabilirsiniz ya da güvenilir bir markanın damacana sularını da öneriyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com