![]() |
Yazın Tutulan Oruçlarda Sıvı Kaybına Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yazın Tutulan Oruçlarda Sıvı Kaybına DikkatYazın Tutulan Oruçlarda Sıvı Kaybına Dikkat Bir insanın günlük sıvı ihtiyacı 2-2,5 litre ![]() ![]() ![]() Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insanın günlük sıvı ihtiyacının 2-2,5 litre olduğunu belirten Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Akman, ramazan ayının yaz mevsiminin sonuna denk gelmesi nedeniyle kronik hastaların da doktor kontrolünde oruç tutmalarını tavsiye etti ![]() Sıcak havanın etkili olduğu bugünlerde su tüketiminin büyük önem taşıdığını kaydeden Akman, Günlük su ihtiyacının tamamı sahurda alınmaya çalışılmamalı ![]() ![]() Sıcak nedeniyle sıvı kaybedenlerde bazı mineral kayıpları da olabileceğini bildiren Akman, En büyük kayıp sodyumda ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Sahurun en önemli öğün olduğunu ifade eden Akman, sahurda ne kadar çok yenirse gün içinde o kadar az acıkılır anlayışının yanlış olduğunu belirtti ![]() Besin öğelerinin iftardan sahura kadara azar azar ama sık alınması gerektiğini vurgulayan Akman, şunları kaydetti: Ramazanda en çok karşılaşılan sorun kabızlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -SICAKTA KAYBEDİLEN FOSFOR İÇİN BALIK- İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini öneren Akman, yemeğe hafif bir yiyecekle başlanmasını, 15-20 dakika ara verilerek devam edilmesini önerdi ![]() İftarda tuz, şeker ve kızartmadan uzak durulması gerektiğini belirten Akman, şöyle konuştu: Sıcaklara bağlı olarak yaşanacak terleme nedeniyle ortaya çıkacak fosfor kaybını gidermek için kırmızı et yerine balık eti tüketilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|