Sebze Ve Meyveleri Tüketme Yöntemleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Ve Meyveleri Tüketme YöntemleriSebze ve meyveleri tüketme yöntemleri Bugün işten eve dönerken bir yerde durun Ama bu durduğunuz yer bir kafe ya da pastane olmasın; taptaze sebze ve meyvelerin satıldığı sevdiğiniz bir manav olsun Göreceksiniz bu sizi daha sağlıklı yapacak![]() ![]() Seçme özgürlüğünden ve kalitesinden dolayı 'alışveriş yaptıkları yeri seven' insanlar, aldıklarını, sevmeyenlere oranla daha çok yiyor Aldıklarınızı yemeyi garanti edeceğiniz diğer yöntemler ise şöyle sıralanıyor: TAZE TAZE YİYİN * Önce koklayın, eğer taze kokmuyorsa, almayın Ve üzerinde 'organik' etiketini ya da en azından 'hormonsuz' etiketini arayın![]() * Sebze ve meyveyi sezonunda tüketin Aldığınız meyve ve sebzelerin nereden geldiğini, üreticilerini öğrenin Taze ve lezzetli olduğunu düşündüklerinizi almaya devam edin![]() * Eve geldiğinizde aldıklarınızı çabucak yiyin Yiyecek bekledikçe, içindeki besin değerleri de düşer Dondurulması da buna engel olamaz![]() ![]() (Sadece kara erik kısa bir süre daha içindeki antioksidanları korur )* Siyah üzüm, elma, portakal ve domates gibi meyveler (Evet, domates de meyvedir!) diğerlerinden daha dayanıklıdır Yine de bu besinleri de taze tüketmek iyidir![]() * Sebze ve meyvelerinizi buzdolabınızın sebzelik bölümünde saklayın Çünkü ışığa maruz kalan sebzelerin içindeki besin değeri ölebilir
|
|
|
|