Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebze, seçilmeli

Sebze Nasıl Seçilmeli

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Nasıl Seçilmeli



Sebze nasıl seçilmeli

Etten sebzeye alışverişlerde dikkat edilmesi gereken hususlar

Sağlıklı beslenmenin ilk kuralı, doğru alışveriş yapmaktan geçiyor Neyi, ne zaman, nereden alacağınızı da Uzmanlar, Ambalajı kontrol edinDonmuş besinler katı, soğutucudaki besinler soğuk olmalı, çözülme belirtileri göstermemel" diyorAmbalajda delik, yırtık veya açık köşeler olmaması, güvenlik kapaklarının ve düğmelerinin de mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor İşte et, sebze, meyve almanın püf noktaları

BALIK ALIRKEN
Beslenme açısından yararları nedeniyle deniz ürünlerine ilgi gittikçe artmakta İyi bir prot e i n kaynağı olmalarının yanı sıra d e n i z ürünlerinin yağ içeriği özellikle doymuş yağlar açısından düşük Ve balık omega - 3 yağ asitleriyle sağlık açısından önemli yararlar sunuyor Balık almanın da püf noktaları var: Satın almadan önce balık tezgahını kontrol edin Sokak satıcılarından balık almayın Bütün balıkları (yüzgeçli veya kabuklu) koklayın Kuvvetli balığımsı koku taze olmadığının bir işaretidir, unutmayın

SEBZE ALIRKEN
Bamya: Koyu yeşil renkli ve lekesiz olmalıdır Bezelye: Dolgun, parlak yeşil kabuklu ve körpe, iyi gelişmiş tohumlu olmalı Biber: Yumuşak, benekli ve berelilerden sakının D o - m a t e s : Düzgün, iyi şekillenmiş ve sert (çok sert değil) olmalı Yeşil Yapraklı Sebzeler: Taze, yumuşak, lekesiz yapraklı olmalı, kalın damarlı yapraklı demetlerden sakının

ET ALIRKEN
Yağları iyi ayrılmış eti satın alın Etin rengi tazeliğini gösterir Sığır eti tipik olarak parlak kırmızı renktir Genç dana eti grimsi pembedir Daha yaşlı dana eti koyu pembedir Kuzu etinin rengi nasıl beslendiğine bağlı olarak açık pembeden koyu pembeye kadar değişebilir Ekonomik olmalarının yanı sıra tavuk ve hindi etleri yüksek protein içerir ve genellikle yağsızdır Çoğunlukla kümes hayvanlarının yağsız çeşitlerini seçin (hindi ve tavuk gibi)

YUMURTA ALIRKEN
Almadan önce yumurtaların kart onlarını açın Temiz ve tam olan kolileri seçin Kırılmış olanı almayın Oda sıcaklığında değil buzdolabında saklanmış olan yumurtaları alın

MEYVE ALIRKEN
Elma: Çürük ya da çürük noktaları olanlardan sakının

Erik : Çatlamış veya buruşuk kabuklardan sakının

Kiraz-Vişne: Fazlaca yumuşak veya kurumuş veya koyu sapları olanlardan sakının

Muz: Lekelenmiş ve çürümüş kabuklulardan sakının

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.