|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beslenmeye, geçerken, normal, ramazandan, yapmalı |
![]() |
Ramazandan Sonra Normal Beslenmeye Geçerken Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazandan Sonra Normal Beslenmeye Geçerken Ne YapmalıRamazandan sonra normal beslenmeye geçerken ne yapmalı Beslenme uzmanları, ramazandan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanılması gerektiğini söylüyor ![]() ![]() ![]() Beyoğlu, bayramda tüketilen tatlı ve çikolatanın fazla tüketiminin mide yanmasına ve bağırsakların bozulmasına sebep olabileceğini ifade ederek, ''Özellikle diyabet, yüksek tansiyon, mide ve barsak rahatsızlıkları olanlarla yaşlılar daha çok risk altında oldukları için fazla tatlı tüketiminden kaçınmalıdır ![]() ![]() Oruçtan sonra normal beslenme düzenine geçerken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Bayoğlu, kahvaltıda kızartma, sucuk, salam gibi yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini, peynir, yumurta, domates, salatalık gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti ![]() ÖĞÜN ATLAMAYIN Bayoğlu, bayramda kahvaltı ne kadar geç yapılırsa yapılsın özellikle öğle yemeğinin atlanmaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti: ''Bayram ziyaretlerinde açlık psikolojisiyle ölçüyü kaçırmamak için, ana öğünlerden 2-3 saat sonra 1 porsiyon meyve yenebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazandan Sonra Normal Beslenmeye Geçerken Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazandan Sonra Normal Beslenmeye Geçerken Ne Yapmalıİki öğün neden zararlı? Uzmanlar, ramazan ayı boyunca düzensizleşen yemek öğünlerinin, sık ve küçük porsiyonlarla sebze yemeklerine yönelerek düzene sokulmasını öneriyor ![]() ![]() Türk Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Ramazan ayı boyunca iki öğün beslenildiğini ve bu sene sıcaklar nedeniyle sağlığa daha da dikkat edilmesi gerektiğini bildiren Alphan, ramazan ayından sonra düzenli beslenmeye geçilmesi, öğünlerin sabah, öğle ve akşam şeklinde yapılması gerektiğini belirtti ![]() Alphan ramazanda sağlıklı beslenmeye dikkat edilmiş, yeterli su alınmış ve ağır yağlı gıdalardan uzak durulmuş ise, oruç dönemi bittikten sonra sağlık açısından pek sorun çıkacağını sanmadığını söyledi ![]() ![]() ![]() ŞEKER HASTALARI ARTACAK Ramazan ayı boyunca günde, oruç ve sahur olarak iki öğün beslenen kronik hastalığı olan insanların tehlike altında olduğunu ve şeker hastaları sayısının artacağını iddia eden Alphan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İnsan vücudundaki kan şekeri 12 saat açlığa göre ayarlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DÖRT BESİN GRUBU MUHAKKAK TÜKETİLMELİ Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı beslenmenin ana gruplarını, süt-yoğurt-peynir grubu, et-balık-tavuk grubu, kuruyemiş-baklagil grubu ve sebze-meyve grubu olarak ayıran Alphan, gün içinde bu besin gruplarından muhakkak tüketilmesi gerektiğini ifade etti ![]() |
![]() |
![]() |
|