![]() |
Süt Ve Süt Ürünleri Nasıl Saklanmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Ve Süt Ürünleri Nasıl Saklanmalı?Süt ürünleri nasıl saklanmalı? Kalsiyum, protein ve vitamin bakımından zengin olan süt ürünleri büyümede ve kemik sağlığında önemli rol oynuyor ![]() ![]() ![]() Süt ürünlerinin saklanmasında dikkat edilmesi gereken ilk kural; ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliği ![]() ![]() ![]() ![]() Nazlı, “Süt ve süt ürünleri sık sık açılma nedeniyle buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın bölümlerine yerleştirilmemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Farklı ürünlerin aynı kap içinde saklanmaması, ürünlerin etiket üzerinde bildirilen son kullanım tarihlerinin takip edilmesi gerekliliğine vurgu yapan Prof ![]() ![]() Beyaz peynir: Genellikle salamura içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanabilir ![]() Kaşar peynir: Hava ile teması istenmeyen bir üründür ![]() ![]() ![]() ![]() Krem peynir: Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır ![]() Örgü peyniri: Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır ![]() Yoğurt: Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir ![]() ![]() ![]() Tereyağı: Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|