![]() |
Ekmekteki Fazla Tuzun Zararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekteki Fazla Tuzun ZararıEkmekteki fazla tuzun zararı Türk toplumunun ekmeği çok tükettiğini ve ekmekte tuz oranının yüksek olduğunu belirten uzmanlar, ekmekteki tuz oranının düşürülmesini öneriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() GÜNDE 6 GRAM TUZ YETER Diyabetle hipertansiyonun ilişkili olduğunu söyleyen Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk toplumunun ekmeği çok tükettiğini ve ekmekte tuz oranının yüksek olduğunu kaydeden İlhan Satman, şunları söyledi: HAZIR GIDALARDA TUZ ORANI YÜKSEK ''Birçok gıdada zaten doğal olarak tuz bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmeğin tuz oranı konusunda bir çalışma yapılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Toplumda hipertansiyon görülme oranının yüzde 32'lerde olduğunu belirten ve hazır yiyeceklerdeki tuz oranının yüksekliğine dikkati çeken Prof ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|