|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmesi, gerekenler, organik, ürünlerde |
![]() |
Organik Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Organik Ürünlerde Dikkat Edilmesi GerekenlerOrganik Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler Organik ürünlerde, ürünün üretim tarihi, nerede yetiştirildiği ve içeriğinde hangi maddelerin olduğunu gösteren etiketler önemli ![]() Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Uzun, Avrupa Birliği tarafından da konvansiyonel tarıma alternatif olarak kabul edilen organik tarımın Türkiyede son yıllarda yaygınlaşmaya başladığını söyledi ![]() Tabiattaki dengenin suni gübre ve ilaç kullanımı ile büyük ölçüde bozulduğunu belirten Uzun, bunun da insan sağlığını doğrudan etkilediğini bildirdi ![]() Bir çok kişinin tarımsal ürün tüketiminde organik ürünlere yöneldiğini anlatan Uzun, şunları kaydetti: "Tarımsal üretimde kullanılan kimyasalların olumsuz etkilerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki zararları artarak kendini iyice hissettirmeye başlamıştır ![]() ![]() Zaten doğru, kaliteli ve sağlıklı organik ürünlerle beslenen insanların yaşam kalitesi de artmaktadır ![]() ![]() ![]() Türkiyede organik tarımın yeni bir uygulama olmasına rağmen son dönemde yaygınlaştığını belirten Uzun, gelişmiş ülkelerin organik üretime yıllar önce geçtiğini söyledi ![]() Organik ürünler konusunda tüketicilere de önerilerde bulunan Uzun, tüketicilerin ürünlerin üzerinde içeriğini belirten marka ve etiketler olan organik ürünleri tercih etmeleri gerektiğini kaydetti ![]() "Tüketici ne yediğini ve içeriğinde ne olduğunu bilmelidir" diyen Uzun, "Ürünün üretim tarihi, nerede yetiştirildiği ve içeriğinde hangi maddeler olduğunu gösteren etiketler olmadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|