Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fazla, portakalın, yenmesinin, zararı

Portakalın Fazla Yenmesinin Zararı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakalın Fazla Yenmesinin Zararı



Portakalın Fazla Yenmesinin Zararı

Grip ve soğuk algınlıklarına karşı bir adet portakal yeterli

İl Sağlık Müdürü Dr Kadir Çetinkara, B ve C vitaminin vücutta depolanmadığını söyledi Dr Çetinkara, “Grip ve soğuk algınlıklarına karşı günde 1 poşet dolusu portakal yerine, 1 portakal tüketmek vücudun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için yeterlidir İhtiyaçtan fazla alınan C vitamini böbrekte taşa neden olur” dedi

Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, kış mevsimi yaklaşırken doğal beslenmeye ve havaya uygun giyinmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi Çetinkara, şöyle konuştu:

“Mevsimsel geçiş dönemlerinde yeşil sebze ve meyve daha çok tüketilmeli Vücudun hastalıklara karşı direncini artırmalı Bu konuda halkımızda yanlış anlayış var İnsanlarımız soğuk algınlığına yakalandıklarında ya da bu konuda vücut dirençlerini artırırken poşetler dolusu portakal, mandalina gibi bol C vitamini içeren meyveler tüketirler Oysa C ve B vitaminin vücutta deposu yok Günlük almamız gereken kadar tüketmeliyiz Bu da 50 miligram C vitamini demektir 50 miligram C vitamini ise 1 portakal, 1 mandalina gibi turunçgilde bulunur Günlük ihtiyacımız dışında alınan C vitamini vücutta yarar değil, zarara yol açar Böbreklerde taş oluşmasına neden olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.