Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diyeti, savaş

Savaş Ay Diyeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Savaş Ay Diyeti

Doktor tavsiyelerini de göz önünde tutup geliştirdiği diyetle 117 kilodan 90 kiloya inen Savaş Ay: Doktor izin verdiği halde salataya yağ dökmedim '5 fındık yiyebilirsin' dediler, ben 3'le yetindim Simitçiye bile uğramıyorum

Ele avuca sığmayan usta gazeteci Savaş Ay, yaptığı diyetle üç ayda 30 kilo birden vererek, 117 kilodan 90 kiloya kadar indi Bel ölçüsü de 102'ye kadar inceldi Herkesin 6 ayda verebildiği kiloları hem de sağlıklı bir şekilde üç ayda veren Ay, diyetisyenleri bile şaşırtan 'erkek diyeti'ni ve zayıflama sürecinde yaşadıklarını anlattı:

OBEZ OLMUŞUM HABERİM YOK
Bana obez dediklerinde inanamadım, Obez diye Beyaz'ın vinçle çekilen obez tiplemesi aklıma geldi Ama kilolarımdan kendi çorabımı giyemiyordum, bütün kıyafetlerim artık streç olmuştu Arabada geri vitesi kullanamıyordum 2 kat merdiveni çıkamıyordum, uyuyamıyordum Yataktan kalkmak için birinin yardımına ihtiyacım vardı Ben kendimi görmüyordum ama gerçekten de obez olmuştum

Hayatımda ilk kez diyet yapmaya karar verdim Diyetisyenlerin önerdiği diyet bana hafif geldi, kendi diyet formülümü buldum Bana dayatılmış hiçbir şeyi kabul etmediğim için diyetisyenin elime tutuşturduğu liste de yabancı geldi Bana biri Brad Pitt olacaksın diye söz verse 'Kalsın Anthony Quinn' olayım derdim Ama diyet listelerini yol haritası olarak gördüm, onlara bakıp kendi yolumu buldum

Beş öğün tam tahıllı ekmek vardı Ben yalnızca bir öğün bir dilim ekmeğin dörtte birini yedim Salatalara bir kaşık yağ ekleniyordu, ben sıfır yağlı salataya alıştım Yağ ihtiyacımı sabahları zeytinin yağına ekmek batırarak karşıladım Bir ceviz 5 fındık öneriliyordu, ben yarım ceviz üç fındıkla yetindim Sabahları ekmek yerine susamlı simit bile tavsiye ediliyordu Ben üç aydır simitçinin yanına bile uğramıyorum

Eskiden Şişli'de gece yarısı lahmacun ustasını evinden alıp restoran açtıran kişiyim Bazen resmen aşererim Kebap yemek için uçağa atlayıp Adana'ya giderdim Markete girince poşet poşet torbalarla çıkardım Afyon'dan kaymak, Van'dan bal gelir bana Urfa'dan çiğ köfte gönderirler, bulgur gelir Diyarbakır'dan Osman Baydemir (Belediye Başkanı) peynir gönderir Ama şekerim sınıra dayanmıştı, kötü kolesterolüm gökyüzünde geziniyordu, koah (akciğer hastalığı) teşhisi koymuşlardı Yani vücudum artık alarm veriyordu

İlk 20 gün yedim ama yutmadım Gözüm doymuyordu kebapları çiğniyordum ama yutmamaya çalışıyordum Önce gözümü doyurdum çünkü anladım ki ben acıktığım için değil, alıştığım için yiyordum Her şeyden yalnızca bir parça yutmaya başladım

SİRKELİ SUYLA GÜNAYDIN
Sabahları limonlu su ya da sirkeli su içerek güne başlamaya alıştım, bu metabolizmayı hızlandırıyordu Tadını beğenmediğimde burnumu kapatarak içtim Kahvaltıdan hemen sonra iki bardak daha su içtim Bir saat sonra hiç susamayı beklemeden iki bardak daha Böylece bir litre suyu sabahları tüketmeye başladım Gün içinde üç litre kadar su içtim Sabah kahvaltılarımı komşularımla yapıyorum Masada her şey oluyor ama ben domates, biber, 5 zeytin ve yumurta yiyerek kalkmayı öğrendim Ben zaten sosyal içiçiydim Ama diyette bıraktım Gazlı içecek de içmedim Yalnızca ayran ve su İki üç bardak da çay içmeye başladım Yeşil çayı sevdim, metabolizmayı hızlandırıyormuş

TATLARINI BİLE UNUTTUM
Tatlıya çok düşkündüm Ama üç ayda sütlü tatlı bile yemedim Onun yerine akşamları yatmadan önce bir bardak tam yağlı süt içtim Biliyor musunuz? Beynin tada karşı hafızası çok zayıf, balık hafızası gibi Yemeye yemeye, o dayanamadığım tatlıların tadını bile unuttum Şimdi aklıma tatlı dediğinde tadı gelmiyor Kadayıf dendiğinde benim ağzım sulanmıyor İlk hafta 4 kilo verince, çok keyiflendim İkinci hafta verdiğim kilolar, 7'ye kadar yükseldi ama 110 kiloda takıldım 10 gün uğraştım sonra bir kilo veremedim İşte o noktada anladım ki hayatıma sporu da sokmam şart

YARIN:
Spor salonu yerine bahçede yürümeye başladım Hayatımda ilk kez sporla tanıştım Yürümeye vaktim olmazsa 10 dakika ip atladım

Alıntı Yaparak Cevapla

Savaş Ay Diyeti

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Savaş Ay Diyeti

Rekor incelmenin sportif taktikleri

Diyetin içinde Sulukule'de yüzme, Aksaray'da bisiklet, Samatya'da koşu var Savaş Ay matematik problemi sandığı kalori hesaplarını çözünce göbeği eridi, kolesterolü düştü

Savaş Ay, tam üç ayda 117 kilodan 90'a inerek diyet rekoru kırdı "Obez" teşhisi koyan diyetisyenlerin formüllerinden yol alıp kendi taktiklerini geliştirerek kilolarından kurtuldu Her zaman sofraya ilk oturup son kalkan Savaş Ay kendisine ikram edilenleri geri çevirmeyi, kalori hesaplamayı ve spor yapmayı öğrendi Bulduğu yöntemler göbek ölçüsünün yanı sıra kolesterol ve şekerinin de hızla düşmesini sağladı Yoğun çalışma temposunun içinde bütün Türkiye'yi dolaşırken kilo vermek için uyguladığı spor taktiklerini de 'Savaş Ay'ca anlattı:

İki haftada altı kilo verince çok keyiflendim ama on gün aynı kiloda takıldım Bir kilo bile veremiyordum 10 günde bir kilo daha verip 109 kiloya inemedim Bunun üzerine diyet listesini inceledim Haftada dört gün orta tempoda yürüyüş yazıyordu ama orta temponun ne anlama geldiğini bile bilmiyordum Sonra internete başvurdum

Kalori hesabı matematik problemleri gibi karmaşık gelirdi İnternetten bakıp kaloriyi ona göre yakmaya başladım Maksimum yani hedef denilen kalp hızı, 220 rakamından yaşının çıkartılması ile bulunuyormuş Ortaya çıkan sayının yüzde 80'ini bulmak zorundasın Bu senin asıl hedefin oluyor Spor yaparken bu kalp hızını yakalayamazsan bir işe yaramıyor Spor salonlarındaki aletlerde bunu ölçebiliyorsun ya da spor malzemesi satılan yerlerde ritim ölçerler bulunuyor

YÜRÜDÜM, YÜZDÜM
Orta tempoda yürüyüşle tanıştım, İstanbul'un en iyi yürüme güzergâhlarını çok keyiflendim buldum Motosikletime atlayıp Samatya sahilinde yürümeye başladım

Baktım hızla kilo vermeye başladım ama vücudumda sarkmalar oluyor, göbeğim giderken izi kalıyor ve bunu önlemek için ağırlık öneriliyor; kendime spor salonu aramaya başladım

Annem Şükran Ay'ın vefatından beri Fatih'te onun evinde yaşıyorum Araştırdım İstanbul Belediye AŞ'nin büyük bir spor kompleksi olduğunu öğrendim Sulukule'nin hamisiyim ya oradalara yakın ama ben kafamı çevirip bakmamışım bile İsteyen yararlanabiliyor Doktor, diyetisyen, spor hocası her şey var Hijyen önemli Ben burada su kurbağası oldum Tenis var, jimnastik var, yüzme var Kadınlara ve erkeklere farklı günlerde yüzme dersi var 15 kulvar ve dört hoca bulunuyor Kulvarların bir kısmı acemiler, bir kısmı profesyoneller için Başı örtülü kadın da çocuğunu okula bıraktıktan sonra geliyor, mini eteklisi de Havuzda birlikteler sonra kendi hayatlarına dönüyorlar

Yüzerken nefes almayı, doğru kulaç atmayı öğrendim, tenise bile başladım, raket tutmayı, duvarla oynamayı öğrettiler Futbola başladım Alex oldum Herkes koşarken ben duruyorum Top bekliyorum tribüne karşı oynuyorum ama spor hevesim geldi

Günde 300 kalori vermek için 25-35 dakika yürümeye başladım Kalbim de sağlam çıkınca koşmaya başladım Bir saat yüzmeye alıştım

Sonra sporalonunda koşu bandı yerine 'dışarıda koşayım' dedim ama Samatya sahili de uzak geldi Vakıf Gureba Bezmi Alem Üniversitesi'nin bahçesinde koşmaya başladım

Aletli jimnastikten geri kalmamak için bisiklet edindim Kaskımdan ayakkabıma kadar aldım Florya, Yeşilköy, Samatya, Sirkeci sahilinde pedal çevirdim

Spor ve diyetle altı ayda inmeyi hedeflediğim kiloya üç ayda kavuştum Şimdi kendi kendimi rolantiye aldım Diyet yaparken irademi keşfettim

BUNLARI ÖĞRENDİM:
Yürüyüş yapmak (30 dakika) 105 kalori
Koşmak (1 saat) 600 kalori
Bisiklete binmek (1 saat) 630 kalori
İp atlamak (1 saat) 600 kalori
Ağırlık çalışmak (30 dakika) 135 kalori
Merdiven çıkmak (15 dakika) 18 kalori
Tenis oynamak (30 dakika) 117 kalori
Basketbol oynamak (30 dakika) 261 kalori
Yüzmek (30 dakika) 324 kalori
Voleybol oynamak (1 saat) 186 kalori

'BAKANIN KAHVALTI SOFRASINDAN BİR PARÇA BÖREKLE KALKTIM'
Malatya'da aşçıbaşı gelip benden hesap sordu Yemediğimi görünce "Ne kusurum var?" dedi

En çok Afyon sofralarını geri çevirirken zorladım

Dışişleri Bakanı'nın aile kahvaltısından küçük bir börek parçası yiyerek kalkmayı başardım

Kayseri'den ağzıma mantı sürmeden ayrılabildim

Adana kebapçısından domates biber yiyerek çıkabildim

MAHALLE BASKISI VAR
Kilo verince hayatımdan hamallık çıktı Fark etmeden yaptığım mutfak masraflarından kurtuldum, özgüven sorunum ortadan kalktı

Marketten torbalarla çıkardım şimdi bir poşet yetiyor Bence bir armut alıp alışveriş yapmak ayıp değil az alınca az yeniliyor Bir armudu dörde bölüp yiyorum Çilek öyle avuç avuç yenmez bir iki tane yeter

2000'den sonra yemek yemiyorum Günde üç öğün ve aralarda küçük atıştırmalarla altı kez yemek yemeye bünyemi alıştırdım

Diyet yapmaktan utanmıyorum herkese söylüyorum İrademi öğrendim

Herkes uyurken ben aşçıyı evinden alıp restoran açtırırdım, aşererdim Şimdi sokakta göbekli insanlardan hesap soruyorum

Erkeklerin diyet yapması çok daha zordur çünkü üzerimizde mahalle baskısı vardır Kadınlar gündüz vakti oturup içemez Erkek adam içer, restoranlarda erkek egemenliği vardır Sonra kadınlar belli saatten sonra kalkıp giderler, benim gibi bekâr erkekler feneri her yerde söndürebilir Kilolar da bizleri daha kolay bulur

Diyete başladım ve birinci ayın sonunda ilk krizime girdim "İki dilim hindi salamı yiyebilirim" dedim Baktım 250 gram hindi salamı bitti, daha olsaydı o da bitecekti

İkinci ayın sonunda canım pizza istedi İki kişilik pizza söyleyip yedim

Kriz geldi mi kendini şımartacaksın sonra onun bedeli ödenir Eyvah deyip moralinizi bozmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com