|
|
Konu Araçları |
genlerde, kayıtlı, yiyeceklerin, şişmanlatması |
Yiyeceklerin Şişmanlatması Genlerde Kayıtlı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiyeceklerin Şişmanlatması Genlerde KayıtlıYiyeceklerin Şişmanlatması Genlerde Kayıtlı Yediğimiz yiyeceklerin hangilerinin bizi şişmanlatacağı genlerimizde kayıtlı Hızlı diyet mücadelecileri, rahatlayın ve bir nefes alın çünkü kilo almak ya da zayıflayamamak sizin suçunuz değil, genleriniz suçlu! Amerikalıların bir zayıf bir şişman haline alışık oldukları ünlü talkshow'cu Oprah Winfrey, son olarak kendini diyet gurusu DrPeter D'Adamo'nun yeni bulduğu yönteme teslim etti Ünlü doktor yazdığı yeni kitap 'Genotip Diyet'te yediğimiz yiyeceklerin hangilerinin bizi şişmanlatacağının genlerimizde kayıtlı olduğunu iddia ediyor Bu yüzdençoğu zaman yaptığımız diyetlerin sonu hüzrenla bitiyor DrPeter D'Adamo kitabında insanları 6 ayrı gen tipine ayırıyor Kendi gen tipinizi belirlemek için herhangi bir kan testine ihtiyaç duyulmadığını belirten D'Adamo, 'fiziksel özelliklerimiz, vücut şeklimiz, sağlık problemlerimiz bize hangi sınıfa girdiğimiz hakkında yeterli ipucu veriyor' diyor D'Adamo her genotipin metabolizmasının farklı olduğunu belirterek, yapılan diyetlerde yemek seçiminin bu farklılığı göre belirlenmesi gerektiğini savunuyor 6 GEN TİPİ 1-AVCILAR İnce, uzun, sinirli, yüksek adrenalin üreten kişiler, genelde alerjik yappıda olurlar ve astım eğilimlidirler NE YEMELİ: Gluten açısından zengin bir diyet uygulamalılar İYİ GELEN YİYECEKLER: Biftek,kuzu eti, sert peynir, esmer pirinç, enginar, brokoli, üzüm NEDEN KAÇINMALI: Fındık, fıstık çeşitleri, bakliyat, insülini tetikleyen gıdalar, beyaz ve yumuşak peynir 2-ÖĞRETMENLER Kuvvetli, kaslı yapılı, dayanıklı tipler Tanımlanmayan bakterilere vücutları iyi direnç gösterir NE YEMELİ: Sebze, meyve, bakliyat, soya, kısacası vejeteryan ağırlıklı beslenmeliler ve beyaz et ve balık yemeliler İYİ GELEN YİYECEKLER: Hindi, beyaz etli balık, bezelye, tofu, zeytinyağ, avakado, havuç NEDEN KAÇINMALI: Şekerli yiyecekler, beyaz unla yapılan karbonhidratlar, ve kırmızı et 3- KAŞİFLER Geniş omuzlu, kaslı, ince dudaklı, vücutlarında yağ tutmayan tipler Fazla kafeinle ve alkolle sorunları olabilir NE YEMELİ: Bakır yönünden zengin yiyecekler, baklagiller, ciğer, fındık, fıstık, fasulye, peynir ve et İYİ GELEN YİYECEKLER: dana ciğeri, kuzu eti, mozerella peyniri, mercimek, yabani havuç, zencefil, böğürtlen NEDEN KAÇINMALI: Alkol, kahve, ağrı kesici 4- TOPLAYICILAR Yemeseler bile şişmanlığa ve eğilimli ve kilolu olmasalar bile geniş gözüken obezite eğilimli insan tipi NE YEMELİ: Glisemik endeksi düşük gıdalarla beslenmeliler, posalı yiyicekler, sebze, meyve, kepekli gıdalar İYİ GELEN YİYECEKLER: Mezgit balığı, kuzu eti, hindi eti, yumurta, dil balığı, lor, keten tohumu, ceviz NEDEN KAÇINMALI: Kızarmış ve mikrodalgada yapılmış yiyecekler 5- SAVAŞÇILAR İnce, uzun ve genç yaşta sağlıklı, orta yaşta sağlık problemleriyle karşılaşan insan tipi NE YEMELİ: Vejeteryan ağırlıklı beslenmeliler ve glisemik endeksi düşük gıdalar yemeliler İYİ GELEN YİYECEKLER: deniz ürünleri, lor, yerfıstığı, tofu, ceviz, karnabahar NEDEN KAÇINMALI: Glisemik endeksi yüksek gıdalar, beyaz ekmek, makarna, yüksek yağ içeren yiyecekler ve etler 6- GÖÇEBELER Geniş kemik yapısı ve uzun bacaklar, hassas bağışıklık sistemi NE YEMELİ: Kırmızı et ve yağ asidi yüksek balıklar; uskumru, palamut, somon gibi İYİ GELEN YİYECEKLER: Biftek, dana ciğeri, havyar, kalkan, ringa balığı, lor peyniri ve çedar, Pekan cevizi, Norveç Morina balık yağı NEDEN KAÇINMALI: Buğday,çavdar,arpa,yulaf, bisküvi,darı gibi gluten içeren yiyecekler (bu tip yiyecekler bu genotip insanını ishal ya da kabız yapar) |
|