|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayçiçek, değilmiş, kızartmaları, sanıldığı, yağı, zararlı, zeytinyağı |
![]() |
Zeytinyağı Ve Ayçiçek Yağı Kızartmaları Sanıldığı Kadar Zararlı Değilmiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağı Ve Ayçiçek Yağı Kızartmaları Sanıldığı Kadar Zararlı Değilmişİspanya'da yapılan bir araştırmada zeytinyağı ve ayçiçek yağında kızartıldığı sürece, kızarmış yiyeceklerin kalp için düşünüldüğü kadar kötü olmayabileceği sonucuna varıldı ![]() Madrid Otonom Üniversitesi'ndeki uzmanların 40 bini aşkın yetişkin üzerinde yaptığı araştırmaya göre, zeytinyağı ya da ayçiçek yağında kızartılan yiyecekler kalp hastalığı, ya da yeme alışkanlıklarına bağlı erken ölümlere yol açma riskini arttırmıyor ![]() ![]() 11 yıl süren araştırmanın başlangıcında katılımcıların hiçbirinde kalp hastalığı yoktu ![]() ![]() ![]() KIZARTMAYLA DEĞİL YAĞIN TİPİYLE ALAKALI Kalp hastalığına yakalananlar incelendiğinde de, hastalıklarla kızarmış yiyecekler arasında bir bağa rastlanmadı ![]() ![]() Çalışmayla ilgili bir yazı kaleme alan Almanya'nın Regensburg Üniversitesi'nden Profesör Michael Leitzmann, "Bu araştırma, kızarmış yiyeceklerin kalp için kötü olduğu algısının, eldeki kanıtlarla desteklenmediğini gösteriyor" dedi ![]() AKDENİZ DİYETİ Düşük yağlı, bol lif içeren sebze ve meyve ve taze balık içeren Akdeniz tipi beslenme usun süredir sağlıklı kabul ediliyor ![]() ![]() İngiliz Kalp Vakfi'dan diyetisyen Victoria Taylor ise, "Bu çalışmadaki katılımcılar, zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi doymamış yağlar kullanıyor ![]() ![]() Taylor ayrıca, "Ancak hangi yağ kullanılırsa kullanılsın, yağ oranının fazla olması daha çok kalori ve daha çok kilo alınması anlamına geliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|