Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karabük, karıt, köyü, safranbolu, tanıtımı

Karıt Köyü Safranbolu Karabük Tanıtımı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karıt Köyü Safranbolu Karabük Tanıtımı

Karıt Köyü Safranbolu Karabük

Tarihi

Karıt kötü 4 km güneyden kuzeye kıran mevkine oradanda şimdiki yerine taşınmışdır, mezarlıklardan anlaşıldıgı kadarıyla sakız agaclarının 250 300 yıl lık oldugu bilinmektedir ,köyümüzde 400 yıllık civarında oldugu zannedilen taşköprü ve hamam bulunmaktadır

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgiler tarih bakımından değerli bir köydür ve köyümüz rumlardan kalmıştırBir çok şarap mahseni ve taşköprüsü bulunmaktadırşu anda ise değirmeni yıkılmış ve yeni değirmen yapılmaktadırKara çalılık adlı piknik yeri bulnmaktadır,ve yemekleri safranbolu yemekleriyle aynıdır kadınlarımız ise kendi aralarında kuran ziyafeti vermekte ve ikramlar dağıtmaktadır

Coğrafya

Karabük iline 10 km, Safranbolu ilçesine 8 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedirAma bide yerlilere sorulduğunda hem karasal ve hem de karadeniz iklimi bulunr

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 515

2000 308

1997 413

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır2 yıldan beride sanayi faliyet göstermiş ve birçok iş yeri çalışmaya başlamıştırşimdi ise hayvancılık azalmıştır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu kapatılmıştır Sebebi öğrencilerin daha iyi eğitim alabilecekleri şehiriçindeki okullara yönlendirilmesidir Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur ama 15 günde bir doktor gelir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır karıt köyünün ilköğretim okulu şimdi ise dernek olarak kullanılıyor ve dernek değişik aktiviteler ve düğünleri hazırlıyor, içme suyu şebekesi ve her evde telefonu bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com