Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayramında, gün, kurban, tatil

Kurban Bayramı'nda Tatil Kaç Gün?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurban Bayramı'nda Tatil Kaç Gün?

Kurban Bayramı'nda tatil kaç gün?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "(Kurban Bayramı tatili) Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi salıyı birleştirirsek çok uzun bir tatil oluyor Bu, turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor Bu yüzden imkanı olanlar bence tatile gelsinler, olmayanlara da 'Daha kısa bir tatille yetinsinler' demek zorunda kalacağız" dedi

Ertuğrul Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının açılış törenine katıldı Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, Muğla'yı yaklaşık 2 hafta önce ziyaret ettiğini ve Fethiye'de şehrin ortasında duran Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna başladıklarını söyledi

Antik tiyatroda gelecek yıl 2 bin-2 bin 500 kişilik etkinliklerin düzenlenebileceğini belirten Günay, tiyatronun hemen yanına müze kurulması için de protokol imzaladıklarını kaydetti

Milas ve Bodrum'u çok sık ziyaret ettiğini ifade eden Günay, "Milas'ta yerin altındaki lahit kazısından başlanan yapı, çevreye doğru inanılmaz bir yaygınlık gösteriyor Umudum ve hayalim odur ki birkaç yıl içinde dünyada akropol kadar bilinen bir mekanı, dünyaya arkeoloji merkezi olarak tanıtmış olacağız Hemen 5 kilometre yakınındaki Beçin Kalesi de bir Roma, Selçuklu ve Menteşoğlu merkezi olarak bütün görkemiyle yanı başında ayağa kalkmaya başlıyor" diye konuştu

Bakan Günay, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının açılmasına katkı sağlayan Şükran Nasuhoğlu'na teşekkür etti Bu merkezin Bodrum ve Ortakent Yahşi beldesine armağan edilmesinin çok değerli olduğuna işaret eden Günay, ''Hep birlike Türkiye'yi daha iyi bir yere götürmeye çalışıyoruz Büyük özveriler içinde ülkemize hizmet eden ve bugün aramızda bulunmayan insanların ruhlarını şad ediyoruz'' diye konuştu

Bakan Günay daha sonra, Şükran Nasuhoğlu'na, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mansur Harmandar da Bakan Günay'a plaket verdi

Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin verdiği klasik müzik konserini dinledi ve Şükran-Rauf Nasuhoğlu'nun hayatının anlatıldığı belgeseli izledi

BAYRAM TATİLİ

Bakan Günay, törenin ardından bir gazetecinin, Kurban Bayramı tatilinin süresiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Pazartesi, salı ve hatta kısmen çarşamba var Oldukça uzun bir tatil olacak Bu bir miktar zor görünüyor Durumu iyi olanlar erken rezervasyon yaptırabilirler Kamu görevine bağlı olmayanlar ya da işyerleri imkan verenler Çünkü yazdan kalma günler yaşayacağımızı düşünüyorum Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi salıyı birleştirirsek çok uzun bir tatil oluyor Bu turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor Bu yüzden imkanı olanlar bence tatile gelsinler, olmayanlara da 'Daha kısa bir tatille yetinsinler' demek zorunda kalacağız"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com