Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gitmeli, hafta, sonları, yemeli

Hafta Sonları Nereye Gitmeli Ne Yemeli

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hafta Sonları Nereye Gitmeli Ne Yemeli



Hafta sonları nereye gitmeli ne yemeli

Teşvikiye Caddesinde açılan İZNİK+ET, şık atmosferi ve cennetten bir köşe gibi duran bahçesiyle et tutkunlarının yeni gözdesi olamaya aday

İZNİKTEN GELEN ETLER TEŞVİKİYEDE ŞÖLENE DÖNÜŞÜYOR
Dışarıdan bakıldığında küçük ve sadece paket servise yönelik gibi görünen İZNİK+ET sizi yanıltmasın! İçeri girdiğinizde sağ tarafta ızgara kısmını görüyorsunuz Sabırlı davranıp, arkaya doğru yürürseniz kendinizi bambaşka bir dünyada buluyorsunuz Restoranın iç kısmı gayet ferah ve aydınlık Mekanın şık ve rahat ambiyansı, misafirlerin zevklerine hitap ediyor



Arka taraftaki 25 kişilik bahçe, Nişantaşının yoğun trafiği ve kalabalığında minik bir vaha gibi Mönü az ama öz! Haşlanmış patatesle servis edilen kuzu incik ve dana pirzola, balkabağı püresiyle servis edilen T-Bone Steak, üzüm ve fıstıklı ıspanakla servis edilen bonfile (200 gr), petit filet (100 gr) mönüde ilk göze çarpanlar



İZNİK+ETte birbirinden lezzetli köfteleri ise mutlaka denemelisiniz Baharatsız, yüzde 100 etle yapılan Rodop köfte, kaşarlı İznik köfte, kasap köfte, otlu köfte ve diyet yapanlar için tavuk köfte bunlardan bazıları

Eğer bu köftelerin hangisini yiyeceğinize karar veremiyorsanız Her birinden diye bir seçenek de var Tabii en önemlisi de etinizin pişme kıvamı ve lezzeti



Mekan etlerinin kalitesi konusunda çok iddialı İZNİK+ETin sahibi Orbay Sabri Tuna, İznikteki çiftliğinde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor

Çiftliğinden gelen etler mekanın tecrübeli aşçılarının ellerinde özel marinelerle, nefis bir tada bürünüyor Salata çeşitleri de bir hayli zengin



Buğday salatası, cevizli zeytin salatası, dağ kekikli tavuk şiş salatası, çiğ sebze salatası, Akdeniz salata ve Akdeniz yeşillikleriyle servis edilen petit filat salatası arasından seçim yapmak biraz zor oluyor



İZNİK+ETte ekmekler Silivriden geliyor Günlük köy ekmekleri servis ediliyor İznikten gelen ve keçimanda sütüyle yapılan yoğurt, kabını ters çevirdiğinizde bile dökülmeyecek kıvamda

Böyle güzel bir mide şöleni tatlısız bitmez değil mi? İnce tel kadayıfın üstüne ılık süt dökülerek yapılan hafif ve yumuşak tel kadayıfın yanında bol köpüklü bir dibek kahvesi müthiş oluyor



Daha hafif olsun diyorsanız balkabağıyla yapılan İznikeyi deneyin Yemek sunumları sade ama şık, çünkü yemeğin ön planda olması ve yalnızca ona odaklanmanız isteniyor Anlayacağınız İZNİK+ET, hem göze, hem damağa görsel bir şölen yaşatıyor

Etle beraber yerli yabancı şarap veya bira da içebilirsiniz Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, kalabalıktan uzak, huzurlu bir ortamda, leziz bir et ve bir kadeh şarapla keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız İZNİK ET, aklınızda bulunsun!

PHILIPPE STARCK İMZALI ETKİNLİK MEKANI
Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Philippe Starckın Türkiyedeki ilk tasarım merkezli residans projesi yooistanbul, yeni açılan showsuiteinde projenin ruhunu ve dokusunu hissetmek isteyen misafirlerini bekliyor En önemli stilin özgürlük ve sadelik olduğuna inanan, ortak yaşam alanları dehası olarak bilinen Philippe Starck, yooistanbul için sofistike ve eğlenceli mekanlar yarattı



Say Yapı ve Yoo işbirliğiyle Ortaköyde hayata geçirilecek olan yooistanbulun eğlenceli, sanatsal ve ilham verici showsuitei, özel etkinlikler için alternatif bir mekan olarak ev sahipliği yapıyor

Sadece doğal malzemelerin kullanıldığı, koltuktan küvete, armatürden aynaya her köşesinde bir Starck dokunuşunun hissedildiği yooistanbul projesine ait showsuitede görkemli tasarımın izleri ve farklı yaşam alanlarından kesitler göze çarpıyor



Lüks kavramını mimari tasarımda yeniden tanımlayan yooistanbul projesinde, stüdyo, tam kat, townhouse, penthouse olarak çeşitli yaşam alter natifleri; Starck tarafından tasarlanmış Doğa, Klasik, Kültür ve Minimal olmak üzere dört ayrı felsefeye ait stil paletleri ile zenginleşiyor

FRATELLI LA BUFALA BU YAZ SORTIEDE
400yıllık Napoliten lezzet geleneğinin mirasçısı, pizzası Türkiyenin bir numarası seçilen Fratelli La Bufala, yaz sezonuna çok ses getirecek bir yenilikle giriyor Üç yıldır Levent Loft binasında, sunduğu eşsiz mönü ve özenli servisi ile seçkin konuklarını ağırlayan mekan; 2011 yazında hem Levent Loftta hem de her yaz İstanbulun en popüler mekanları arasında yer alan Sortiede hizmet verecek



Keyif, lezzet ve eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenlerin tercihi Sortienin cezbeden Boğaz manzarası ile Fratelli La Bufalanın eşsiz lezzetlerinin bir araya geldiğini düşünün; bir yandan İstanbulun ışıklı ve modern gece hayatını yaşayacak, bir yandan da günbatımı ve muhteşem boğaz manzarası eşliğinde benzerine ancak Napolide rastlayabileceğiniz lezzetler tadacaksınız

Fratelli La Bufala; 2011 yaz sezonunda, yüzde yüz manda sütünden yapılan gerçek mozzarella peyniri, Napoliten pizzası, ev yapımı makarnaları, manda eti ve enfes Napoli şaraplarından oluşan yenilenmiş mönüsü ile, İstanbul Boğazının en güzel yerinde keyifli akşam yemekleri yemek, dostlarıyla hoş vakit geçirmek isteyenlerin buluşma noktası olacak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.