Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürkün, film, hayati, oluyor

Atatürkün Hayati Film Oluyor

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürkün Hayati Film Oluyor

ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRKÜN HAYATI FİLM OLUYOR! ÜSTELİK DE BİZZAT ATAMIZIN KENDİ YAZDIĞI SENARYODAN YOLA ÇIKILARAK!

DÖRT AYRI GÖNÜL İLİŞKİSİ
Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nun öncülüğünde başlatılan proje; Ata'nın manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk araştırmacısı ve yazar İlknur G Kalıpçı ve Prof Ercan Çitlioğlu'nun desteğiyle gündeme getirildi Orjinalinin 'Milli Kütüphane'de bulunduğu belirtilen ve Atatürk'ün, Münir Hayri Egeli ile birlikte yazdığı 137 sayfalık senaryo; direkt olarak filme uyarlanacak Ata'nın yazdığı senaryoda, yaşadığı dört ayrı gönül ilişkisi de yer alacak

10 KİŞİLİK BİLİM KURULU
'Atatürk' filmi projesini, Sümer Ezgü'nün Ata'yı canlandırdığı 'Sarı Zeybek' kısa belgeselini çeken ekip hazırlayacak Projenin yapımcılığı ve yönetmenliğini Biray Dalkıran üstlenecek Film için 10 kişilik 'bilim kurulu' oluşturulacak; 81 ilin sivil toplum kuruluşlarının desteği alınacak

Atatürk'ün film projesiyle ilgili Milli Kütüphane'de bulunan ve el yazısıyla yazdığı vasiyet gibi notu şöyle: "Münir Hayri, filmi çevirme işiyle bizzat meşgul olacaktır Hemen Almanya'ya gidecek, senaryomuzu işleyecektir Hasan Rıza gereken masrafları benden karşılayacaktır"
İmza: K (Kemal)

Atatürk'ün, Münir Hayri Egeli ile birlikte 1937'de yazdığı senaryonun ipuçları; Egeli'nin 1954'te yayınlanan 'Atatürk'ten Bilinmeyen Hatıralar' kitabında yer aldı
"Atatürk, kendi hayatına ait bir film yaptırmaya karar vermiş ve bana esaslarını dikte ettikten sonra iki defa tashih etmişti 'Ben Bir İnkılap Çocuğuyum' adını taşıyan bu senaryonun ilk müsveddesini okuduktan sonra "Başka neler koymalıyız?" diye sordu
Biraz çekinerek, "Bir filmde kadın ve aşk unsuru da aranır Ama bilmem nasıl emrederdiniz?" dedim Atatürk derhal anladı "Benim de başımdan aşk hikayeleri geçti" dedi ve dört hikaye nakletti"
Kitaba göre bu hikayelerden biri; Mustafa Kemal'in Sabiha Sultan ile evlendirilme girişimi Kitapta diğer aşk hikayesinin ise; Ata'nın Selanik'teki komşuları Hatice Hanım ile Harbiye'de okurken yaşadığı evlilik teşebbüsü olduğu belirtiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com