Ahmet Hakan'ın Av Mevsimi Eleştirisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet Hakan'ın Av Mevsimi EleştirisiAhmet Hakan'ın Av Mevsimi eleştirisi Bu hafta vizyona giren Av Mevsimi bu ara sinema izleyicisinin favorisi ![]() ![]() Herkez merakla filmin vizyona girmesini bekliyordu Ahmet Hakan filmi izlemiş bir de bugünkü köşesinde bir eleştiri yazmış![]() hem de ne eleştiri![]() "Sevmedim" demiyor "hiç sevmedim" diyor![]() ![]() KÖTÜ BİR TAKLİT - Polisiye desen tam polisiye değil Psikolojik gerilim desen tam psikolojik gerilim değil Biraz “Eşkıya” al, üstüne biraz “Gönül Yarası” ek, en sonunda biraz “Kabadayı” sosuyla sosla Al sana yeni film![]() ![]() Kısacası Yavuz Turgul kendini tekrar etmiş Üstelik kötü bir taklit![]() ![]() ![]() ÇAKMA CSI - Film bazen gönül telimizi titretmeyi deniyor ama olmuyor ![]() ![]() Bazen bir meselesi varmış gibi yapıyor ama meselesi yok![]() ![]() Bazen karakterlerin derinliğine inme iddiasıyla yükseliyor ama bu iddia da kısa sürede sallanıyor![]() ![]() Sonuçta elimizde kalan bir “çakma CSI” oluyor, fazlası değil![]() - Karakterler oturmamış, öykü inandırıcılıktan uzak ![]() ![]() ![]() ŞENER ŞEN KABADAYI'DAN DAHA KÖTÜ - “Usta oyuncu” ilan edilmenin ağır baskısı altında kalarak gitgide daha çok kasmaya başlayan Şener Şen, bu filmde en kötü performanslarından birini sergilemiş “Kabadayı”dan bile daha kötü![]() CEM YILMAZ KESTİĞİ ROL KOMİK - Cem Yılmaz fena değil ama söylendiği kadar üstün biar performans sergilemiyor Hatta filmin en beğenilen “şarkı söyleme” sahnesinde müsamere havası, tavan yapıyor Hele öteki dünyaya göçerken kestiği rol, resmen komik![]() ![]() ![]() - Çetin Tekindor ne yapsın? Ne kadar gayret etse de oturmamış bir rolü canlandırıyor olmaktan kaynaklanan sorunların pençesinde kıvranmak durumunda ![]() KOVALAMACA SAHNELERİ GÜLÜNÇ - Filmdeki silahlı çatışma sahneleri çocukların oyuncak tabancalarla oynadığı oyunlara benziyor Kovalamaca sahneleri gülünç ötesi![]() ![]() ![]() - Büyük oynamalar, büyük tiratlar, büyük sözler, büyük replikler ![]() ![]() Az sonra Yıldız Kenter de sahne alacak hissi yaratan bir tiyatro havası var filmde![]() ![]() ![]() HİÇ SEVMEDİM - Bütün bunların üstüne filmin olağanüstü gazlanmasını, yönetmenin tevazu ile karışık kibrini, Şener Şenin burnundan kıl aldırmamasını, abanılan kampanyayı, film için bütün silahların ortaya sürülmesini falan koyalım ![]() ![]() Böylece neden “Sevmedim” değil de “Hiç sevmedim” dediğim daha iyi anlaşılabilir
|
|
|
|