![]() |
2011'İn En İyi Filmleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011'İn En İyi Filmleri2011'in en iyi 10 filmi ntvmsnbc her yıl olduğu gibi 2011'in sonunda da en iyileri derledi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte 10'dan geriye doğru 2011'de gösterime giren en iyi 10 film: 10 - Paris'te Gece Yarısı (Woody Allen) 9 - Bisikletli Çocuk (Jean-Pierre Dardenne - Luc Dardenne) 8 - İmkansızın Şarkısı (Anh Hung Tran) 7 - Gerçeğin Parçaları (Debra Granik) 6 - Siyah Kuğu (Darren Aronofsky) 5 - Benim Adım Aşk (Luca Guadagnino) 4 - Ömrümüzden Bir Sene (Mike Leigh) 3 - Hugo (Martin Scorsese) 2 - Bir Zamanalar Anadolu'da (Nuri Bilge Ceylan) 1 - Bir Ayrılık (Asghar Farhadi) İlk 10, sinema eleştirmenlerinin kişisel listelerinin ortalaması alınarak oluşturuldu ![]() JÜRİ *Mehmet Açar, Habertürk *Senem Aytaç, Altyazı *Cüneyt Cebenoyan, BirGün *Hasan Cömert, ntvmsnbc *Engin Ertan, Sinema *Emrah Kolukısa, NTV *Kutlukhan Kutlu, Sinema *Sevin Okyay, NTV *Murat Özer, Arka Pencere *Uğur Vardan, Radikal ![]() MEHMET AÇAR 1- Bir Zamanlar Anadolu'da ~ Nuri Bilge Ceylan 2- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 3- Siyah Kuğu (Black Swan) ~ Darren Aronofsky 4- Şeytanı Gördüm (Akmareul boatda) ~ Kim Jee-woon 5- Hugo ~ Martin Scorsese 6- Benim Adım Aşk (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 7- Dövüşçü (The Fighter) ~ David O ![]() 8- Oyunun Sonu (Margin Call) ~ J ![]() ![]() 9- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 10- İçimdeki Yangın (Incendies) ~ Denis Villeneuve ![]() SENEM AYTAÇ 1- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 2- Bir Zamanlar Anadoluda ~ Nuri Bilge Ceylan 3- İmkansızın Şarkısı (Norwegian Wood) ~ Tran Anh Hung 4- Hugo ~ Martin Scorsese 5- Pina ~ Wim Wenders 6- Siyah Kuğu (Black Swan) ~ Darren Aronofsky 7- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 8- Benim Adım Aşk (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 9- Bisikletli Çocuk (Le gamin au velo) ~ Jean-Pierre - Luc Dardenne 10-Jane Eyre ~ Cary Fukunaga ![]() CÜNEYT CEBENOYAN 1- Ömrümüzden Bir Yıl (Another Year) ~ Mike Leigh 2- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 3- Bir zamanlar Anadolu'da ~ Nuri Bilge Ceylan 4- Bisikletli Çocuk (Le gamin au velo) ~ Jean-Pierre - Luc Dardenne 5- Siyah Kuğu (Black Swan) ~ Darren Aronofsky 6- Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method) ~ David Cronenberg 7- Gelecek (Future) ~ Miranda July 8- Ağaç (The Tree) ~ Julie Bertuccelli 9- Benim Adım Aşk (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 10-Yağmuru Bile (Tambien la Lluvia) ~ Icíar Bollaín ![]() HASAN CÖMERT 1- Bir Zamanlar Anadolu'da ~ Nuri Bilge Ceylan 2- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 3- Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris) ~ Woody Allen 4- Hugo ~ Martin Scorsese 5- İmkansızın Şarkısı (Norwegian Wood) ~ Tran Anh Hung 6- Siyah Kuğu (Black Swan) ~ Darren Aronofsky 7- Suikast (The Conspirator) ~ Robert Redford 8- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 9- Her Şey Güzel Olacak (Alting bliver godt igen) - Christoffer Boe 10-Şeytanı Gördüm (Akmareul boatda) ~ Kim Jee-woon ![]() ENGİN ERTAN 1- Benim Adım Aşk (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 2- Aşk ve Küller (Blue Valentine) ~ Derek Cianfrance 3- Bir Zamanlar Anadolu'da ~ Nuri Bilge Ceylan 4- İçinde Yaşadığım Deri (La Piel que habito) ~ Pedro Almodóvar 5- İmkansızın Şarkısı (Noruwei no mori) ~ Tran Anh Hung 6- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 7- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 8- Sucker Punch ~ Zack Synder 9- Başka Bir Yerde (Somewhere) ~ Sofia Coppola 10-Rango ~ Gore Verbinski ![]() EMRAH KOLUKISA 1- Bir Zamanlar Anadoluda ~ Nuri Bilge Ceylan 2- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ~ Asghar Farhadi 3- İçimdeki Yangın (Incendies) ~ Denis Villeneuve 4- Gerçeğin Parçaları (Winters Bone) ~ Debra Granik 5- İstila (Monsters) ~ Gareth Edwards 6- Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) ~ Mark Romanek 7- Oyunun Sonu (Margin Call) ~ J ![]() ![]() 8- Daha İyi Bir Dünyada (In a Better World) ~ Susanne Bier 9- Tanrılar ve İnsanlar (Des Hommed et Des Dieux) ~ Xavier Beauvois 10-Serseriler (Neds) ~ Peter Mullan ![]() KUTLUKHAN KUTLU 1- Hugo ~ Martin Scorsese 2- Hayat Ağacı (The Tree of Life) ~ Terrence Malick 3- Bir Zamanlar Anadolu'da ~ Nuri Bilge Ceylan 4- Jane Eyre ~ Cary Fukunaga 5- Gerçeğin Parçaları (Winter's Bone) ~ Debra Granik 6- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) )~ Mike Leigh 7- Zamana Karşı (In Time) ~ Andrew Niccol 8- İmkansızın Şarkısı (Noruwei no mori ) ~ Tran Anh Hung 9- Benim Adım Aşk (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 10- Maymunlar Cehennemi: Başlangıç (Rise of the Planet of the Apes) ~ Rupert Wyatt ![]() SEVİN OKYAY 1- Gerçeğin Parçaları / Winters Bone ~ Debra Granik 2- Bisikletli Çocuk (Le gamin au velo) ~ Jean-Pierre - Luc Dardenne 3- Tanrılar ve İnsanlar (Des hommes et des dieux) ~ Xavier Beauvois 4- Pina ~ Wim Wenders 5- Hugo ~ Martin Scorsese 6- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 7- Saç ~ Tayfun Pirselimoğlu 8- Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method) ~ David Cronenberg 9- Aslı Gibidir (Certified Copy) ~ Abbas Kiarostami 10-İki Kadın Bir Erkek (The Kids Are All Right) ~ Lisa Cholodenko ![]() MURAT ÖZER 1- Hugo ~ Martin Scorsese 2- Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) ~ Mike Leigh 3- Siyah Kuğu (Black Swan) ~ Darren Aronofsky 4- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader Az Simin) ~ Asghar Farhadi 5- İçimdeki Yangın (Incendies) ~ Denis Villeneuve 6- Benim Adım Aşk (Io Sono L'Amore) ~ Luca Guadagnino 7- Biutiful ~ Alejandro González Iñárritu 8- Çölde Kutup Ayısı (De Helaasheid Der Dingen) ~ Felix Van Groeningen 9- Bisikletli Çocuk (Le Gamin Au Vélo) ~ Jean-Pierre & Luc Dardenne 10- Aşk ve Küller (Blue Valentine) ~ Derek Cianfrance ![]() UĞUR VARDAN 1- Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader Az Simin) ~ Asghar Farhadi 2- Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris) ~ Woody Allen 3- Ağaç (The Tree) ~ Julie Bertuccelli 4- Benim Adım (Io sono l'amore) ~ Luca Guadagnino 5- Hugo ~ Martin Scorsese 6- Üç (3) ~ Tom Tykwer 7- Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) ~ Mark Romanek 8- Çölde Kutup Ayısı (De Helaasheid Der Dingen) ~ Felix Van Groeningen 9- Kadının Fendi (Made in Dagenham) ~ Nigel Cole 10- Suikast (The Conspirator) ~ Robert Redford |
![]() |
![]() |
![]() |
2011'İn En İyi Filmleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011'İn En İyi Filmleri2011'in en iyi filmleri Arka Pencere'nin 27 yazarının oylarıyla seçilen '2011'in En İyi 11 Filmi' listesinin zirvesinde Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da"sı var ![]() ![]() 1 / Bir Zamanlar Anadolu'da 2 / Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader Az Simin) 3 / Hugo 4 / Siyah Kuğu (Black Swan) 5 / Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) 6 / Bisikletli Çocuk (Le Gamin Au Vélo) 7 / Hayat Ağacı (The Tree Of Life) 8 / İçimdeki Yangın (Incendies) 9 / Benim Adım Aşk (Io Sono L'Amore) 10 / Aşk Ve Küller (Blue Valentine) 11 / Paris'te Gece Yarısı (Midnight In Paris) Değerlendirmeye katılan yazarlar: Bilgehan Aras, Okan Arpaç, Burak Göral, Murat Özer, Burçin S ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|