|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
burçak, halk, hikayeleriyozgat, oyunlarının, tarlası |
![]() |
Halk Oyunlarının Hikayeleri-Yozgat Burçak Tarlası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halk Oyunlarının Hikayeleri-Yozgat Burçak TarlasıHalk Oyunlarının Hikayeleri-yozgat burçak tarlası Niksar köylerinden birinden bir genç askere çağrılır, İstanbul'a sevkedilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel zaman git zaman, iki gönül birleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayet ertesi gün olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şaşkınlığını attıktan sonra diğer bir acı gerçeği anlar ![]() ![]() ![]() ![]() Artık önünde yeni bir hayat vardır,genç gelinin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkünün sözleri : Sabahınan kalktım sütü pişirdim Sütün kaymağını yar yar yere daşırdım Kaynanamdan korktum aklım şaşırdım Aman da kızlar ne zor imiş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması ![]() Eğdirme fesini yavrum, kalkar giderim Evini başına yandım yıkar da giderim ![]() Sabahınan kalktım ezan da sesi var Ezan sesi değil de yar yar burçak yası var Sorun şu deyusa yar yar, kaç tarlası var Aman da kızlar ne zor imiş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması ![]() Eğdirme fesini yavrum, kalkar giderim Evini başına yandım yıkar da giderim ![]() Elimi salladım değdi dikene İlahi kaynana ömrün tükene İntizar ederim burçak ekene Aman da kızlar ne zor imiş burçak yolması Burçak tarlasında yar yar gelin olması ![]() Eğdirme fesini yavrum, kalkar giderim Evini başına yandım yıkar da giderim ![]() Elimin kınasın ezdirmediler Gözümün sürmesin süzdürmediler Burçak tarlasında gezdirmediler ![]() |
![]() |
![]() |
|