Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
esneme, sebebi, uykusuzluk

Her Esneme Uykusuzluk Sebebi Değil

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Esneme Uykusuzluk Sebebi Değil

Her esneme uykusuzluk sebebi değil

Esnemelerin genelde bastırılmamasını isteyen uzmanlar, sosyal nedenlerden dolayı kabul edilebilir düzeyde bastırılmasında sakınca olmadığını dile getirdi

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Murat Aksu, sadece uykusu gelenin esnemediğini kaydetti Prof Dr Aksu, esnemenin kandaki oksijen oranının düşmesi sonucu ortaya çıktığını belirtti Aksu, esnemenin yalnızca insanlara özgü olmadığını, kuşlar ve memelilerle, bazı sürüngenlerin de esneyebildiğini söyledi İnsanlarda esnemenin anne karnında 11'inci haftada başladığını ifade eden Prof Dr Aksu, "Vücudun oksijen gereksinimi koşullara bağlı olarak gün içinde değişir Organizmanın artan oksijen ihtiyacı esneme ile karşılanır" dedi Beyinde esnemeyi düzenleyen merkezin hipotalamusta yer aldığını anlatan Aksu, "Hipotalamus, duyguların dışavurumunda önemli bir merkezdir Esneme duygularla da ilişkili Can sıkıntısında, durağan durumlarda hipotalamusta oluşan bilgiler, esnemeyi sağlar Esneme sırasında çizgili kaslar, yüz kasları, diyaframın ve kaburgaların arasındaki kaslar gerilir, bunda istemli hareket merkezi rol oynar" diye konuştu

Ersan Temizel, Kayseri
11/12/2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com