Hayatımızdaki 10 Yanlış |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatımızdaki 10 YanlışHayatımızdaki 10 yanlış İstemediğimiz durumlarla sıklıkla karşılaşıyorsak bunun nedeni, değiştirmediğimiz tutum ve davranışlarımızdır ![]() ![]() ![]() 1- Gücü boşa harcamak 2- Bağımlılık 3- Önyargı 4- Önemsememek 5- Gereksiz inatlar 6- Kararsızlık 7- Kötü şansa inanmak 8- Sorumluluktan kaçmak 9- Yalan söylemek 10- Tembellik İstemediğimiz durumlarla sıklıkla karşılaşıyorsak bunun nedeni, değiştirmediğimiz tutum ve davranışlarımızdır ![]() ![]() Çünkü olan biten her şeye bir anlamda biz izin veriyoruz Kendimize farklı ne yapabilirdim sorusunu sorduğumuzda yanlışlarımızı bulabilir ve düzeltebiliriz Hatalarımız aslında hayattaki önemli derslerimiz Bu derslerden yararlanabiliriz![]() Ne olduğumuz sahip olduklarımızla ilgilidir Bireyselliğimiz gittiğimiz her yerde bize eşlik eder Sahip olduklarımız; ahlaki değerlerimiz, karakteristik özelliklerimiz, zevklerimiz, mizah anlayışımız ve zekamız gibi en genel anlamda ifade edilebilir![]() ![]() Mutluluğun içimizdeki nedeni, nesnelerden oluşan nedenden daha büyüktür![]() Yaşamınızın her alanında kendi yararınıza “seçim yapmak hakkınız var Karar vermeden önce kendinize soru sorun; Bunu kendiniz için mi başkasını mutlu etmek için mi yapıyorsunuz? Tepki verirken kendinize soru sorun; neyin doğru olduğuna mı neyin yanlış olduğuna mı bakıyorsunuz?Her an bizi güçlendiren ya da tam aksine bizi güçsüzleştiren seçimler yapıyoruz Kendi gücümüz özgür irademizdir Tabi bu da bir seçimdir![]() ![]() ![]() Cevap sorulardır ![]() ''Kaderiniz karar anlarınızda biçimlenir ''A RobbinsYaşamınızı ziyan etmeyin Yaşamınızdaki öznelere dikkat edin
|
|
|
|