![]() |
Ağrıyı Ve Stresi Yenmek İçin Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrıyı Ve Stresi Yenmek İçin ÖnerilerAğrıyı ve stresi yenmek için öneriler Yaşam koçu Elvan Demirkan uyarıyor: "Ağrı; vücudu yıllarca yanlış kullanmanın, nerede durmak gerektiğini bilmemenin sonucu oluşur ![]() Ağrıları gidermek için ilaçlardan medet ummak yerine vücudunuzu dinleyerek kendinizi iyileştirebileceğinizi söyleyen Elvan Demirkan, "Aslında çoğu kronik ağrının nedeni sürpriz değil" diyor ![]() ![]() ![]() MİNİ RAHATLAMALAR Benim 'mini rahatlamalar' dediğim ve gün boyunca yaratabileceğiniz pek çok mini anda; bir zırh halini almış vücudunuzdaki gerginliği, kasılmayı çözebilir ve bu rahatlığa kendinizi bırakabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Vücudunuz bu tip bir rahatlığa bir kez alışmaya başladı mı, o üst üste toplanan negatiflik içinizde kaskatı sıkışıp kalmıyor, bir yandan da akıp gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BASKIYI FARK EDİN Küçük bir örnek vereyim: Trafikte araba kullanırken düşüncelerinize dalıp kendinize konuşuyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vücudunuza yaptığınız baskının farkında değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KENDİNİZE BU SORULARI SORUN Kronik ağrı ve gerginlikten uzak durmak için kendinize her gün şu soruları sorun: Bugün vücudumu dinlemek için ne yaptım? Bugün beynimi dinlendirmek için ne yaptım? n Bugün ruhumu hissetmek için ne yaptım? İLAÇ İÇMEDEN AĞRILARI HAFİFLETME EGZERSİZLERİ Aynaya yan dönüp, duruşunuzu bir kontrol edin ![]() ![]() NEFES AÇMAK: Ellerinizi sandalyenin oturağına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAŞ AĞRISI İÇİN: Ensenin altına (baş değil) yerleştirilen küçük havlu ile birkaç dakika uzanın ![]() ![]() ![]() GERGİNLİĞE KARŞI: Sandalyenin ucuna doğru oturun ![]() ![]() ![]() ATEŞİ SÖNEN EVLİLİKLERDE STRESİ YENMENİN YOLLARI Araştırmalara göre, mutluluğumuzun yüzde 40'ı kendi elimizde ![]() ![]() Ateşi sönmüş evliliklerde de kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir düşünce şeklinden uzak durmak gerekiyor ![]() Mesela; üzerinize seksi bir şeyler giyip kocanızı kapıda karşılama fikri size aptalca geliyorsa bunu hiç yapmayın! Çünkü nasıl hissediyorsanız öyle görünürsünüz ![]() ORGAZM TAKLİDİ YAPMAYIN Kocanızın ihtiyacını geçiştirmek için orgazm taklidi yapmak da iyi fikir değil ![]() ![]() ![]() Zaman geçtikçe sekste kendinizi zorlamaktan rahatsız olur, hatta bu duruma içerlemeye bile başlayabilirsiniz ![]() BEDEN FARKINDALIĞI ARTSIN Seks hayatınızı mekanik yollarla canlandırmaya çalışmak yerine önce kendinize zaman ayırın; bedensel farkındalığınızı arttırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKLENTİLER REKABET ORTAMI YARATIYOR Yıllar içinde beraberliğinizdeki monotonluk arttıkça "Onda ne buluyorum?" sorgulamasını yaparken "O bende ne buluyor?" sorusunu da atlamamak gerekiyor ![]() O halde "Neden birbirimizle evlendik?", "Birbirimize nasıl destek olabiliriz?" sorularının üzerinde de düşünmek lazım ![]() Çiftler gerçekçi olmayan beklentileri, sadece kendi doğruluğuna inanan tavırları, her şeyi istedikleri gibi yönlendirmeye çalışmaları ile ilişkileri rekabete çeviriyor ![]() DEĞİŞTİRME ÇABASI! Karşınızdakini değiştirmek için mücadele edeceğinize, aynı mücadeleyi kendi karakterinizin, potansiyelinizin tamamını kullanabilmeyi engelleyen yönlerini değiştirmek için verebilirsiniz ![]() Sizin öncelikle üstlenmeniz gereken ilişkiyi değiştirmek ya da onarmak değil, kendi karekterinizin yıpratıcı olan bölümlerini değiştirmek ve onarmak olmalıdır ![]() Takıntılarınızı bırakabilmeye başladığınızda ilişkiyi ele alış şekliniz de değişmeye başlayacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|