![]() |
Kişisel Gelişim Belirtiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişim Belirtiler"Arabanızda frenler tutmuyorsa evren size nerde durmasını bilmiyorsun" diyor ![]() ![]() ![]() Silecekleriniz çalışmıyorsa neyi görmek istemiyorsun? Diyor ![]() ![]() ![]() "Telefonunuz arızalıysa iletişim kanallarında sorun var, kime söylemek istiyorsun da söyleyemiyorsun?" diyor ![]() ![]() ![]() "Arabanızda vuruklar, çarpmalar varsa öfkelisin, kendini ve kızgın olduğun herkesi affet" diyor ![]() ![]() ![]() Evinizde su boruları devamlı patlıyorsa, musluklardan su sızıyorsa yaşamındaki kaçakları gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veee bedenimiz işte harika makinemiz ![]() ![]() ![]() Biz hayatımızdaki kullandığımız araçlar arızalanınca insanlarla ilişkilerimiz bozulunca, yaşamın bize verdiği mesajları hala anlamadıkça… Yaşam, son çare olarak mükemmel bir makinemiz olan bedenimizle hayatımızdaki sorunları göstermeye çalışıyor ![]() ![]() ![]() Ancak hastalanınca duruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden hasta olunca farkına varıyoruz? Çünkü yaşamla ilişkimiz bir şekilde kesiliyor ![]() ![]() ![]() İşimize gidemiyoruz veya ağrılar içinde dolaşıyoruz hayattan keyif alamıyoruz ![]() ![]() ![]() "Evet, yaa, bu işim beni çok strese sokuyordu, sonunda hasta etti beni" diyorsunuz ![]() ![]() ![]() Yaşamın size söylediklerini dinlemek için illa hasta olmayı mı bekliyorsunuz ![]() ![]() ![]() Kanser olduğunuz zaman mı en nefret ettiğiniz kişiyi affedeceksiniz ![]() ![]() ![]() Öleceğinizi bilirseniz mi yapmak istediğiniz şeyler için kendinize zaman ayıracaksınız, kızmayı, söylenmeyi bırakacaksınız ![]() ![]() ![]() Hastalıklar sizin düşüncelerinizle yaşamınızda yaratmış olduğunuz sıkıntıların sonuçları ve bu düşünceler sahip olduğunuz yaşam alanlarınızı güçlü bir şekilde etkiliyor ![]() ![]() ![]() Öncelikle şunu da belirtmek isterim, yaşamımızdaki bu nedenleri görmemek için kendimize bahanelerde uydururuz ![]() ![]() ![]() Soğuk bir şeyler içtim bu yüzden boğazım ağrıyor ![]() ![]() ![]() Acılı yedim bu yüzden midem ağrıyor vs ![]() ![]() ![]() Daha önce neden soğuk içtiğinizde veya acı yediğinizde bu ağrılar yoktu ![]() ![]() ![]() Kendinize dürüst olun ve yaşamın size verdiği bu ipuçlarını kullanın ![]() ![]() ![]() Sonuçta sadece kazançlı çıkarsınız… Aşağıda hastalıkların zihinsel nedenleri ile ilgili birkaç örnek vermek istiyorum ![]() ![]() ![]() Hastalıkları kalıcı bir biçimde ortadan kaldırabilmek için bu hastalığa neden olan düşünce kalıbınızı iyileştirmeniz gerekir ![]() ![]() ![]() Aşağıda hastalıkların nedeni, yerine koymanız gereken olumlu düşünce şekli yer alacak ![]() ![]() ![]() Eğer bu hastalıklara sahipseniz lütfen bunu yapın ![]() ![]() ![]() Devamlı onaylamaları tekrar edin ![]() ![]() ![]() İyileşmenin ne kadar hızlı olduğunu, olumlu düşünce şeklinizin de hayatınızdaki diğer problemleri nasıl hallettiğini, ilaç tedavinize de nasıl destek olacağını göreceksiniz ![]() Başınız ağrıyorsa; Kendinizi hangi konuda yargılıyorsunuz sorusunun cevabını bulun ![]() ![]() ![]() Kendini eleştirme, değersiz görme ile ilgilidir ![]() ![]() ![]() Migren türü ağrılar ise mükemmeliyetçi olan ve bu yüzden kendilerine çok baskı yapan kişiler tarafından yaratılır ![]() ![]() ![]() Migrende yoğun olarak bastırılmış kızgınlık vardır ![]() ![]() ![]() Onaylaması; Kendimi çok seviyor ve onaylıyorum, kendimi affediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinüs ağrıları; Burunun çok yakınında hissedilir ![]() Hayatınızda size çok yakın olan birisinden duyduğunuz rahatsızlığı gösterir, o kişi tarafından ezildiğinizi hissediyor olabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Onaylaması; Hayatın bütünüyle birim ![]() Huzur, uyum ve dengenin her zaman içimi kapladığını ve beni kuşattığını ilan ediyorum ![]() Her şey yolunda ![]() ![]() Boyun ağrıları, tutulma; Düşüncelerimizde esnek olma, sorunun öteki yüzünü görme, başka bir kişinin bakış açısını anlamayı temsil eder ![]() İnatçılığı ve hep haklı çıkma isteğini bırakmak gerekir ![]() Olumlaması; Hayatla barış halindeyim, rahatım ![]() Bir meselenin her yönünü esneklikle ve kolaylıkla görüyorum ![]() Başka bakış açılarını da sevgiyle algılıyorum, güvendeyim ![]() Boğaz; Kendimizi doğru bir şekilde ifade edemiyoruz, "istediğim şeyi söyleyemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimizi ifade etme korkumuzu, hakkımızı aramaktan çekinme korkumuzu, "ben buyum" deme cesaretimizin olmayışını gösterir ![]() Kızgınlık boğaz ağrılarının nedeni ![]() Eğer soğuk algınlığı da varsa zihinsel karışıklık yaşıyoruzdur ![]() ![]() ![]() Larenjit konuşamayacak kadar öfkeli olduğumuzu gösterir ![]() Yaratıcılığımız engellendiğinde boğazla ilgili sorunlar olur ![]() Hayatlarını başkaları için yaşayan anne/ baba/çocuk/eş/sevgili/patron vs ![]() kendi istediklerini hiç yapamayan birçok insan BADEMCİK ve TİROİD sorunları yaşarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca boğazdaki enerji merkezimiz bedende değişimin olduğu yerdir ![]() ![]() ![]() Değişime karşı koyduğumuzda, değişmeye çalıştığımızda genellikle boğazımızda sorun yaşarız ![]() ![]() ![]() Öksürdüğünüzde ya da biri öksürdüğünde dikkat edin ![]() ![]() ![]() Neye tepki gösteriyoruz? Direnç ve inatçılık mı yoksa değişim süreci içinde misiniz? Öksürdüğünüz an elinizle boğazınızı tutun "değişmeye hazırım" "değişiyorum" deyin… Olumlama; Düşündüklerimi, isteklerimi, hissettiklerimi rahatlıkla ve özgürce ifade ediyorum ![]() Yaratıcıyım, sevgiyle konuşuyorum ![]() Değişmeye hazırım ![]() ![]() ![]() Sırt; Destek sistemimizi temsil eder ![]() Sırt ile ilgili sorunlar genellikle yeterince destek görmediğimizin ifadesidir ![]() Yalnızca bizi işimizin, ailemizin, eşimizin desteklediğini düşünürüz ![]() Bu yanlış bir inanış şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() Onaylama; Hayatın her zaman beni desteklediğini biliyorum ve kabul ediyorum ![]() ![]() ![]() Üst sırt ağrıları; Duygusal destekten yoksunluk ![]() ![]() ![]() ![]() Onaylama; Kendimi seviyor, beğeniyor ve onaylıyorum ![]() ![]() Orta kısım; Suçluluk duygusuyla ilgili ![]() ![]() ![]() ![]() Sırtınızdan bıçaklandığınızı mı düşünüyorsunuz, arkanızda ne bıraktığınızı görmekten mi korkuyorsunuz ya da arkada bıraktığınız bir şeyi mi gizliyorsunuz? Onaylama; Geçmişi geride bırakıyorum ![]() Geçmişin geleceğim üzerimde hiçbir etkisi yok ![]() Yüreğimde sevgiyle ilerlemek için özgürüm ![]() ![]() ![]() Alt bölüm ise; Bitip tükendiğini hissetme, ekonomik sorunlarla bir çıkmaz içinde olma, ekonomik endişelerin ifadesidir ![]() ![]() ![]() Parasızlık ya da parasal korkular bu bölümle ilgilidir ![]() ![]() ![]() Onaylama; Yaşam sürecine güveniyorum ![]() ![]() ![]() Sinir Bozukluğu; Sinirler İletişimi temsil eder ![]() Benmerkezcilik (sadece kendini düşünme) ![]() Onaylama; Yüreğimi açıyor ve sadece sevgi dolu iletişim biçimleri yaratıyorum ![]() Güvenlik içindeyim ve iyiyim ![]() ![]() Akciğerler; Hayatı içine alma kapasitesini temsil eder ![]() Akciğer rahatsızlıkları, zatürree nedeni; depresyon, keder, hayatı içine almaktan korkma, kendinde hayatı dolu dolu yaşama hakkını görmeme ![]() ![]() ![]() Hayatı reddediş ![]() ![]() ![]() Olumlama; Hayatı kusursuz bir dengeyle içime alıyorum ![]() Hayatın bütünlüğünü içime alma kapasitesine sahibim ![]() Hayatı sevgiyle ve dopdolu yaşıyorum ![]() Kalp; Sevgi ve güvenlik merkezini temsil eder ![]() Kendimizi sevgi ve sevinçten yoksun bırakma ![]() ![]() ![]() Çoktan beri süren duygusal sorunlar ![]() Kendini yalnız ve panikte hissetme ![]() "Ben yeterince iyi değilim, yeterli değilim, asla başaramayacağım" inancı ile yaşayanlar kalp hastası olurlar ![]() Onaylama; Kalbim sevgi ritminde vuruyor ![]() Neşe ve sevinci kalp merkezime geri getiriyorum ![]() Herkese sevgi gösteriyorum ![]() Sevinç içinde yaşıyorum ![]() ![]() Tüm hayatla birim ve evren beni bütünüyle destekliyor ![]() ![]() Yüksek Tansiyon; Çoktan beri süren, çözülmemiş duygusal sorun ![]() Onaylama; Geçmişi sevgiyle geride bırakıyorum ![]() ![]() Düşük Tansiyon; Çocukken yeterince sevgi görmemiş olma ![]() "Ne anlamı var ki?" "Nasıl olsa işe yaramayacak" yaklaşımı içinde yaşama ![]() Onaylama; Artık daima sevinçli olan ŞİMDİ de yaşamayı seçiyorum ![]() Hayatım bir sevinç kaynağıdır ![]() Mide; Besinleri taşır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hayatta hazmedemediğiniz, kabul etmediğiniz nedir? Yeniliklere kolaylıkla adapte olamıyoruzdur ![]() Mide bulantısı; Bir fikri ya da deneyimi reddetme ![]() ![]() ![]() Ekşimesi; Korku, korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gastrit; Büyük korku, dehşet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ülser; Yeterince iyi olmadığına inanma ![]() ![]() Birilerini hoşnut etmeye çalışma ![]() Olumlama; Hayatı rahatça sindiriyor ve özümsüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bacaklar; İleriye doğru atılan adımlar ![]() bir şeyleri yapmak istemediğimiz zaman bacaklarımızda sorunlar çıkar ![]() Gelecekten korkma ![]() Olumlama; Hayat benim için var ![]() Geleceğimde her şeyin iyi olduğunu bilerek güven ve neşeyle ilerliyorum ![]() Dizler; Boyun gibi esneklikle ilgilidir ![]() Taviz verme, gurur, ego ve inatçılığı ifade eder ![]() İleri doğru adım atarken taviz vermekten korkar, katılaşırız ![]() Bu eklem yerlerini sertleştirir ![]() İlerlemek isteriz ama değişmek istemeyiz ![]() Bu yüzden dizin iyileşmesi uzun süre ego devrededir ![]() Huzurlu olmak için esnek olmalı, takılıp kalmamalıyız ![]() ![]() ![]() Olumlama; Ben esnek ve akıcıyım ![]() ![]() ![]() Şefkat ve merhamet, bağışlama ve anlayış içindeyim ![]() Kolaylıkla eğiliyor ve akıyorum ![]() Kazalar; Kızgınlık ifadesidir ![]() Birikmiş öfke, otoriteye karşı çıkma arzusu ![]() O kadar kızgınız ki birisine vurmak isteriz ama birisi bize vurur(çarpar) ![]() ![]() ![]() ![]() Onaylama; Bu durumu yaratan düşünce kalıbımı terk ediyorum ![]() Barış halindeyim, ben değerliyim ![]() Kanser; Derin bir biçimde incinme, yaralanma ![]() Uzun zamandır süren kızgınlık ![]() İnsanı yavaş yavaş yiyip bitiren derin bir sır ya da üzüntü ![]() Nefretleri taşıma ![]() Olumlama; Tüm geçmişi sevgiyle bağışlıyor ve serbest bırakıyorum ![]() Dünyamı sevinçle doldurmayı seçiyorum ![]() Kendimi seviyor ve onaylıyorum ![]() Bu hastalıklar sadece birkaç çalışma örneği, yurtdışında hastanelerde tıbbi tedavi ile birlikte bütünsel tedavi altında kullanılan ve hastalara tavsiye edilen çalışmalardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|