Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastalığı, mazeret

Mazeret Hastalığı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mazeret Hastalığı

Mazeret hastalığı

Mazeret üretme, mazeret bulma ve başkalarını haksız yere suçlama kültürü insanlık tarihi kadar eskidir Bir başarısızlık durumunda hatayı başkalarında, kullandığı araçlarda veya ortamda bulan kişi, özgüveninin zedelenmesini önlemek ister Açıkça ve merdce “Ben başarısız oldum” diyemeyen kişi, itibârını korumak için bulabildiği mazeretleri arka arkaya sıralar
Bir kez mazeret üretmeye başlayan kişi bu huyunu kolay kolay bırakamaz Çünki mazeretçilik, bir uyuşturucu madde gibi önce insanı rahatlatır ama sonraları şiddetli bir bağımlılığa yol açar Mazeret üretimi sorumlulukların açık seçik belirlenmediği ve paylaşılmadığı kurumlarda daha yaygındır Bugüne kadar güzel mazeret bulan ve üreten hiçbir insana mükâfât verilmemiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com