![]() |
Tüketim Çılgınlığı Depresyona Sokuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüketim Çılgınlığı Depresyona SokuyorTüketmek depresyona sokuyor Çağın önemli sorunlarından olan tüketim çılgınlığının nedenlerinden biri de doyumsuzluk ![]() ![]() ![]() Çoğu zaman sahip olduklarımız yeterli gelmiyor, yeme, içme, barınma, sağlık, giyinme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilsek de yeni arayışlar içine giriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEDENLER DOYARKEN RUHLAR AÇ KALIYOR Bu tespitler Psikolog Ayşe Yanık Knudsen'e ait ![]() ![]() “Araştırmalara göre, dünya genelinde kadınlar yılda 18 milyar doları makyaj malzemelerine verirken, parfüme 15 milyar dolar harcanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞIRI YEME İSTEĞİNE DE NEDEN OLUYOR Psikolojik açlığı, günümüzün önemli sağlık sorunlarından olan obezitenin de nedenleri orasında sayan Knudsen, “Açlık güdüsü bastırılamadığında, aşırı yeme isteği şişmanlamamıza yol açıyor ![]() ![]() CİNSEL DOYUMSUZLUĞU ARTIRIYOR Psikolog Knudsen, tüketim çılgınlığının cinsel mutluluk üzerinde de olumsuz etki yaptığını söylüyor, “Cinselliğin manevi haz kısmını bir tarafa bırakıp sadece bedensel doyum sağlamaya çalışıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() DEPRESYONUN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ Doyumsuzluğun depresyon nedenleri arasında önemli bir yer tuttuğunu belirten Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, bu durumla baş etmede yayarlı olabilecek önerilerini ise şöyle sıralıyor: • Ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi ihmal etmeyin ![]() • Sosyal etkinliklere katılın, sosyal projelerde yer alın, bu durum hayata bakış açınızı değiştirecektir ![]() • Sizi oyalayacak aktiviteler bulun ![]() • Yürüyüş yapın ![]() • Aşırı uykudan kaçının ![]() • Hobiler edinin ve hobilerinizi düzenli olarak yapmaya gayret edin ![]() • Karnınız açken alışveriş yapmayın ![]() • Zihinsel aktivitelerinizi artırın ![]() • Gerekirse profesyonel yardım alın ![]() |
![]() |
![]() |
|