Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kronik, tedavi, yeni, yöntemi, şizofreniye

Kronik Şizofreniye Yeni Tedavi Yöntemi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kronik Şizofreniye Yeni Tedavi Yöntemi

Kronik şizofreniye yeni tedavi yöntemi

Bakırköy Prof Dr Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bir süredir yürüttüğü Toplum Temelli Psikiyatri anlayışında yeni bir uygulamaya başladı Uzun süre hastanede tedavi gören, kronik şizofreni hastaları örnek aile uyum evlerinde topluma hazırlanacak Toplum Temelli Psikiyatri kapsamında yürütülen bu proje 2 yıl boyunca yakın gözlemle yürütülecek

Projeyle, uzun yıllar(20-40 yıl) hastanede yatarak tedavi gören kronik psikiyatri hastaları, belirli aşamalar ile aileleriyle bir araya getiriliyor Proje kapsamında hasta ve hasta yakınının birbirlerine (yeniden) alışmaları, daha iyi iletişim kurabilmeleri, hasta ve hasta yakınları ile bireysel görüşmeler yapıldı Bunun yanı sıra psikoeğitim ve rol canlandırmanın ağırlıklı olduğu eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi Ayrıca hasta ve hasta yakını icin hastane bahçesine örnek aile uyum evi hazırlandı Bu evlerde hasta ve hasta yakını profesyonel refakat eşliğinde geçici bir süre kalacaklar

Bakırköy Prof Dr Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin, Hollanda Dış İşleri Bakanlığı ile MATRA (sosyal değişim) projesi kapsamında ortak yürüttüğü aile uyum evleri; Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Hastane Başhekimi Doç Dr Erhan Kurt, Proje Koordinatörü Frans Van Andel, Hastane Koordinatörü Dr Gazi Alataş, hasta yakınları ve hastaların katılımlarıyla hizmete açıldı Hastaneden yapılan acıklamada “ Hasta yakınlarının sadece istekliliği ve devamını göz önünde bulundurduğumuzda bile, projenin ne kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz Aile uyum evlerinde kalma olumlu sonuçlanırsa, hastanın eve temelli dönebilmesi için hangi imkanlara gereksinim duyduğu araştırılacak Eve dönüşün başarılı olabilmesi hasta ve hasta yakınına taburculuk sonrası verilecek tamamlayıcı tedaviyle sağlanacak” denildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com