Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alışverişi, kadınlar, sever

Kadınlar Alışverişi Neden Sever

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadınlar Alışverişi Neden Sever

Kadınlar alışveriş yapmayı neden severler değişik türden mağazalara ve alışveriş tecrübelerine nasıl tepkiler verirler alışveriş yaparken ne tür duygular hissederler gibi pek çok soruya yanıt aradılar Bu araştırmalar sonucunda elde edilen sonuçlar aşağıdaki gibi şaşırtıcı

İletişim

Alışveriş yapmak topluluğumda etrafımda yer alan diğer insanlarla iletişim kurmamı sağlıyor

Kadınlar alışveriş yapmayı hem mağaza içinde hem de aldıkları şeyler dolayısıyla sosyal ilişkiler kurmalarını sağlayan bir faaliyet olarak görüyor Dost sohbetlerinde bu konuda konuşulacak çok şey var

Güvenlik

İyi bir alışverişçi olmak benim aileme daha iyi bir yaşam standardı sunabileceğim anlamına geliyor

Kadınlar gerçekleştirdikleri alışverişlerin ailesi sevdikleri ve değer verdikleri kişilerin iyiliği için önemli olduğunu düşünüyor Aslında iyi bir alışveriş kadını güçlü hissettiriyor diyebiliriz

Alışverişte ziyaret ettiği mağazalarda yaşadığı o hissiyat ile bir yaşam standartı olduğunu hissediyor ve bunu sevdiklerine de yaşatabileceği düşünce ona iyi geliyor

Sosyal Sınıflandırma

Doğru şeyleri doğru mağazalardan alıyor olmak kendi kişiliğimle ilgili daha iyi hissetmemi sağlıyor

Kadınlar alışveriş yapmayı bir sosyal ifade şekli olarak algılıyor ve bu durumun alışveriş yaptığı yerlerin özelliğinden nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor Meyveyi manavdan aldığımızdaki hissiyat ile yan köşedeki minik mahalle marketinden aldığımızdaki hissiyat farklıdır Biliriz ki manav bu iş için çalışmaktadır meyve ve sebzelerin tazeliği güven veriri fakat diğeri için aynı şey geçerli değildir Dolayısı ile manavdan alışveriş yapmak bizim sağlığımıza önem verdiğimizi gösterir

Özyaratım

Satın aldığım şeyler benim kim olduğumu tamamlamamda yardımcı oluyor

Kadınlar alışveriş yapmayı kendilerini tanımlama yöntemlerinden biri olarak görüyorlarDaha önce birinin de söylediği gibi insanlar marka satın almazlar duygu satın alırlar

Hayal Etme

Mağazalarda ihtiyaçlarımı listelediğim şeyler dışında alınabilecek çok daha fazla şey var

Kadınlar mağazalarda alışveriş yaparken satın aldıkları şeyler dışında var olan tüm alternatiflerle ilgili hayal kurmayı seviyor Kadınların hayal gücü geniş ne de olsa

Oyun

…… ayrıca bu iş çok keyifli

Kadınlar alışveriş yapmayı eğlenceli bir faaliyet olarak görüyor

Alışveriş yapmak öyle bir macera ki son derece güçlü olan merak duyguma hitap ediyor

Kadınların bir şeyleri bilme ile ilgili çok güçlü hisleri var ve bu nedenle alışveriş yapmayı bir tür hazine avı gibi görüyorlar

Öğrenmek ve Yönetmek

Birçok kişinin düşündüğünden çok daha fazla alınabilecek şey var

Kadınlar alışverişin diğer tüm beceriler gibi öğrenilmiş bir beceri olduğunu biliyor

Değişiklik

Alışveriş yapmak hayatımda özel bir yeri olan ve benim için değişiklik anlamına gelen bir faaliyet…

Kadınlar alışveriş yapma faaliyetini günlük rutin yaşamlarından çıkan ve onlara değişiklik sunan bir faaliyet olarak görünüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com