![]() |
Kadınlar Alışverişi Neden Sever |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınlar Alışverişi Neden SeverKadınlar alışveriş yapmayı neden severler değişik türden mağazalara ve alışveriş tecrübelerine nasıl tepkiler verirler alışveriş yaparken ne tür duygular hissederler gibi pek çok soruya yanıt aradılar ![]() ![]() İletişim Alışveriş yapmak topluluğumda etrafımda yer alan diğer insanlarla iletişim kurmamı sağlıyor ![]() Kadınlar alışveriş yapmayı hem mağaza içinde hem de aldıkları şeyler dolayısıyla sosyal ilişkiler kurmalarını sağlayan bir faaliyet olarak görüyor ![]() ![]() Güvenlik İyi bir alışverişçi olmak benim aileme daha iyi bir yaşam standardı sunabileceğim anlamına geliyor Kadınlar gerçekleştirdikleri alışverişlerin ailesi sevdikleri ve değer verdikleri kişilerin iyiliği için önemli olduğunu düşünüyor ![]() ![]() Alışverişte ziyaret ettiği mağazalarda yaşadığı o hissiyat ile bir yaşam standartı olduğunu hissediyor ve bunu sevdiklerine de yaşatabileceği düşünce ona iyi geliyor ![]() Sosyal Sınıflandırma Doğru şeyleri doğru mağazalardan alıyor olmak kendi kişiliğimle ilgili daha iyi hissetmemi sağlıyor ![]() Kadınlar alışveriş yapmayı bir sosyal ifade şekli olarak algılıyor ve bu durumun alışveriş yaptığı yerlerin özelliğinden nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Özyaratım Satın aldığım şeyler benim kim olduğumu tamamlamamda yardımcı oluyor ![]() Kadınlar alışveriş yapmayı kendilerini tanımlama yöntemlerinden biri olarak görüyorlar ![]() ![]() Hayal Etme Mağazalarda ihtiyaçlarımı listelediğim şeyler dışında alınabilecek çok daha fazla şey var ![]() Kadınlar mağazalarda alışveriş yaparken satın aldıkları şeyler dışında var olan tüm alternatiflerle ilgili hayal kurmayı seviyor ![]() ![]() Oyun …… ![]() ![]() ![]() Kadınlar alışveriş yapmayı eğlenceli bir faaliyet olarak görüyor ![]() Alışveriş yapmak öyle bir macera ki son derece güçlü olan merak duyguma hitap ediyor ![]() Kadınların bir şeyleri bilme ile ilgili çok güçlü hisleri var ve bu nedenle alışveriş yapmayı bir tür hazine avı gibi görüyorlar ![]() Öğrenmek ve Yönetmek Birçok kişinin düşündüğünden çok daha fazla alınabilecek şey var ![]() Kadınlar alışverişin diğer tüm beceriler gibi öğrenilmiş bir beceri olduğunu biliyor ![]() Değişiklik Alışveriş yapmak hayatımda özel bir yeri olan ve benim için değişiklik anlamına gelen bir faaliyet… Kadınlar alışveriş yapma faaliyetini günlük rutin yaşamlarından çıkan ve onlara değişiklik sunan bir faaliyet olarak görünüyor ![]() |
![]() |
![]() |
|