Dölekçayır Köyü Göle Ardahan Tanıtımı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dölekçayır Köyü Göle Ardahan TanıtımıDölekçayır Köyü Göle Ardahan Bilgiler Nüfus 450 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 75700 Alan Kodu 0478 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi Tarihi[/COLOR] köy gölenin en eski ve en güzel köyleri arasındadırkanalizasyonu bulunmaktadır Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yokturhaşil,ğengel,bişi Coğrafya Ardahan iline 50 km, Göle ilçesine 5 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir Köyün nüfusunun tamamına yakınıkürttür Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Efraddin Çelik İlçe: GÖLE - İl: ARDAHAN Köy Muhtarı: Efraddin ÇELİK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 04784361098 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 450 1997 442 İle Uzaklığı: 50 km İlçeye Uzaklığı: 5 km Rakım: 2030 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve aktif durumdadırokulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim verilmekte ve 67 ilköğretim öğrencisi ile 13 okul öncesi öğrencisine eğitim verilmektedir Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır |
|