![]() |
Yenidal Köyü Solhan Bingöl Tanıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yenidal Köyü Solhan Bingöl TanıtımıYenidal Köyü Solhan Bingöl İlçe: SOLHAN - İl: BİNGÖL Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 2042 1997 1934İle Uzaklığı: 32 km İlçeye Uzaklığı: 26 km Rakım: 1285 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Bingöl Bilgiler Nüfus 1 ![]() Koordinatlar Posta Kodu 12700 Alan Kodu 0426 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Bingöl İlçe Solhan Yenidal, Bingöl ilinin Solhan ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün tarihi ile ilgili zazaca ismi cirikivankan yada(deo kon) dir zergoz havizasina baglidir asil sahibleri solaghan asiretidir ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Bingöl iline 32 km, Solhan ilçesine 26 km uzaklıktadır ![]() Mezraları 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1 ![]() 2000 1 ![]() 1997 2 ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Muharrem Bölet Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, Ptt şubesi, Sağlık ocağı ve sağlık evi, ulaşımı hakkında bilgi mevcut değildir ![]() |
![]() |
![]() |
|