![]() |
Yenibaşak Köyü Solhan Bingöl Tanıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yenibaşak Köyü Solhan Bingöl TanıtımıYenibaşak Köyü Solhan Bingöl İlçe: SOLHAN - İl: BİNGÖL Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 1504 1997 2279İle Uzaklığı: 80 km İlçeye Uzaklığı: 34 km Rakım: m Bingöl Bilgiler Nüfus 1426 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 12700 Alan Kodu 0426 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Bingöl İlçe Solhan Yenibaşak bucak merkezi, Bingöl ilinin Solhan ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() Tarihi Arduşen Kazasının eski yönetim merkezi Fıratın batı koluna iki km uzaklıktaki dağlık ve ormanlık bir bölgede kurulmuştu ve 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün yemekleri: lol, torakin, mastuva ,keldöş ,germ,seyrun,ayiz,ev helvası,keşk,zervet,çörek, malyez,şuarbaşıt, Coğrafya Bingöl iline 80 km, Solhan ilçesine 34 km uzaklıktadır ![]() Mezraları [değiştir] 1 ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1 ![]() 2000 1 ![]() 1997 1 ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Zeynel DURMAZ 2004 - Nizamettin GENÇ 1999 - Nizamettin GENÇ 1994 - Ahmet Aydın 1989 - Bahri ÖYLEK 1984 - Yahya ÇELİKER Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, Sağlık ocağı mevcuttur ![]() |
![]() |
![]() |
|