Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, ilelebet, millet, vatan

Vatan, Millet, Devlet... İlelebet

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vatan, Millet, Devlet... İlelebet

Ağustos ayı, şanlı tarihimizde zaferler ayı olarak bilinir Bu ayda kazanılan iki büyük zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır Bu hafta Malazgirt Zaferinin 932nci; Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 81nci yıldönümünü kutluyoruz Hepimize kutlu olsun

Bu mübarek vatanda, asırlar boyu yan yana, gönül gönüle beraber yaşıyoruz bundan sonra da; kardeşçe, hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz Yüzyıllarca beraber ağlayıp beraber güldüğümüz bu aziz vatanda, her şey bizim istediğimiz şekilde olmayabilir İçinde bulunduğumuz şartların gereği, maddi ve manevi sıkıntılar zuhur edebilir Elbette bütün bu sıkıntılar geçicidir Milletimiz geçmiş ve geleceği ile bu cennet vatanda daimi ve ebedidir

Vatan ve millet sevgisi, sevgilerin en yücelerindendir Dinimiz; vatan sevgisini, imandan saymıştır Çünkü iman olmadan vatanın; vatan olmadan da varlığımızın hiçbir anlam ve kıymeti yoktur Bu sebeple; bir insanın, hayatta karşılaşabileceği en büyük zorluk, vatansız kalmaktır Vatan bizim canımız, kanımız ve mayamızdır Kederlerimizin sevince, ideallerimizin gerçeğe dönüşmesi, ancak ve ancak vatanımızın bağımsızlığı ile mümkündür

Bundan 81 yıl önce vatanımızın bağımsızlığına, milletimizin hürriyetine kasteden düşmanlara karşı milletimiz Mustafa Kemal ATATÜRKün önderliğinde ayyıldızlı bayrağımızı, canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızı koruyarak düşmanları yurdumuzdan kovmuş, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı yeniden tesis etmiştir

Üzerinde yaşadığımız bu aziz vatan, sadece mutlu günlerimizin ve müreffeh zamanlarımızın toprağı değildir! O; ak günlerimizin olduğu kadar, kara günlerimizin de vatanıdır Biz, sadece bu ülkenin nimetinden faydalanmak için değil; aynı zamanda külfetini çekmek, hatta uğrunda canımızı feda etmek için de yaşıyoruz

Çünkü bu ülkenin, sadece gündüzleri değil; geceleri de bizimdir! Biz; şehitlerimizle beraber yaşayan bir milletiz! Birimiz hepimiz; hepimiz birimiz içindir! Ben, sen, o yok; sadece biz varız! Zira bizler, Peygamber efendimizin: "Allah'ın yardımı, topluluk üzerinedir” hadisinin şuur ve bilincindeyiz

Yüce Allah'ımız ve Sevgili Peygamberimiz, bizi birlik ve beraberliğe çağırıyor Düşmanlar ise; sürekli bizi bölüp parçalamak için uğraşıyor! Sakın olaki düşmanlara aldanmayalım! Bizden görünerek içimize sızan bozguncu ve kışkırtıcıların tahriklerine kapılmayalım! Huzur ve güven ortamının bozulmasına fırsat vermeyelim

Millet ve devletin üstünlüğü; maddi gücü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet bütünlüğü nispetinde artar veya azalır Bizler, tarihin en parlak medeniyetini; çalışma azmini, adaleti, insan ve millet sevgisini, önce ülkemizin hudutları; sonra da kainatın boyutları kadar büyüttüğümüz zaman kurmuş olacağız!
Rabbim, milletimizi; ülkemizi her türlü tehlikeden korusun
Milletimizi; ikinci bir Kurtuluş Savaşı vermekten muhafaza buyursun
Bu vesileyle, toprağın kara bağrına düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yadediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com