Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadoluya, geldi, iddiası, islamiyetten, türkler, önce

Türkler Anadolu'ya İslamiyet'ten Önce Geldi İddiası

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Denizli'nin Bozkurt İlçesi'ne bağlı İnceler Beldesi'nde yapılan keşfin, tarih kitaplarını değiştireceği iddia edildi

Üzerinde Göktürk alfabesiyle yazılan yazıların bulunduğu kayanın, Türkler’in Batı Anadolu’ya İslamiyet’ten önce geldiklerini ortaya koyduğu ileri sürüldü

Denizli'de Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) üyelerinin geçtiğimiz günlerde Bozkurt İlçesi’nin İnceler Beldesi’ndeki bir doğa gezisi sırasında gördükleri kaya, inanılmaz bir tarihi gizemi ortaya çıkardı

Bir mağarada kayanın üzerinde ilginç ve çok eski işaretler gören DOSEV üyeleri, fotoğraflarını çekti Fotoğrafları inceleyen tarih araştırmacısı Kürşad Baytok, işaretlerin Göktürk alfabesiyle yazıldığını ve Göktürkler’e ait olduğunu iddia etti İşaretlerin çevirisini yapan araştırmacı Baytok, ‘Üç Enenmiş At Aldı’ cümlesinin kayada yer aldığını ve 8′inci Yüzyıl’a ait olabileceğini ileri sürdü

Eserin korunması ve kayda alınması gerektiğini belirten araştırmacı Kürşad Baytok, “Ortaya çıkan bu önemli eser, kesinleştiği takdirde Türkler’in Batı Anadolu’ya İslamiyet’ten önce geldiklerinin kanıtı olacak Tarih yeniden yazılabilir Türkler’in Anadolu’ya gelişi kitaplarda 1071 Malazgirt Savaşı olarak yazıyor Ancak bulunan eserler, bunun daha eski olduğunu gösteriyor” dedi

Kayanın üzerindeki alfabenin 10′uncu Yüzyıl’da kullanımının bırakıldığını belirten Baytok, “Bu da Göktürkler tarafından kullanılan alfabelerde yer alan şekillerin 8′inci Yüzyıl’da kullanılmış olma ihtimalini ortaya çıkarıyor Bu da Türkler’in bu tarihlerde Anadolu’da özellikle de Batı Anadolu’da bulunduğu anlamına geliyor” diye konuştu

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, kayanın korunması gerektiğini belirterek, “Doğa gezisi sırasında işaretler ilgimizi çekti Fotoğraflarını çekip incelettik Biz de çok şaşırdık Bölgede böyle bir eserin korunması gerekiyor Gerekli yerlere bildirdik” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com