Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursa, fethi, kalesinin

Bursa Kalesinin Fethi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bursa Kalesinin Fethi

arkadaşlar Yeni Bitirdiğim Bi Kitapta Bursa Kalesinin Nasil Fethedildiği Anlatiliyordu Sizlerle Bunu Paylaşmak Istedim

zamaninda Bursa Bizans Imparatorluğuna Aitti Bunu Herkez Biliyor Osmanli Bursa'yi Fethedip Başkenti Yapmak Için Bursa Kapilarina Dayanmiş Ve Uzun Süren Savaş Döneminden Sonra Bizans Kumandani Ve Bir çok Askerini Bursa Kalesinde Sikiştirmiştirancak Kalenin Konumu Gereği Fethedilemiyormuşiki Tarafinda Askerleri Savaşin Uzun Sürmesinden Dolayi Yorgun Düştükleri Için Sadece Gündüz Savaşip Gece Dinlenme Karari Alinmiştir Tabi Bizanslilar Bu Karara Uymayip Osmanli Askerlerinin Dinlemye çekildiği Bir Gece Kaleden Inip 3 Yeniçeriyi Esir Almişlar Bu 3 Yeniçeriyi Bizans Kumandani Sorgulamak Için Günlerce Aç Ve Susuz Birakarak çeşitli Işkenceler Uygulamişlarbir Yandan Gündüz Savaşiyorlar Diğer Yandan Gece Savaç Durunca Işkencelere Başliyorlarmişamaç Osmanlinin Elinde Ne Kadar Daha Asker Ve Cephane Var Onu öğrenmekbizans Kumandaninin Tepesi Atmiş Ve Bir Gece Konuşmayan 3 Yeni çeriyide Alip Bursa Kalesinin Burçlarina çikmişlarkumandan Birine Konuşmazsan Aşaği Atarim Demiş Ama Yeni çeri Konuşmamiş Ve Aşaği Atmişlarikincisini De Ayni şekilde Tehdit Etmişler Ama Oda Konuşmamiş Ve Onuda Aşaği Atmişlarsira üçüncü Yeniçeriye Gelmişüçüncü Yeniçeri Konuşacağim Ama önce Su Verip Karnimi Doyurun Demişkumandan Emir Vererek Su Ve Yemek Getirtmişyeniçeri Yiyip Içtikten Sonra Ayağa Kalkmişkumandan Konuşacağini Umut Ederek Hafiften Bir Tebessümle Hadi Demişyeniçeri Sen Ve Senin Gibilerin Bizim Karşimizda Durmaya Gücü Yokkafirin Elinden öleceğime Kendim ölürüm Deyip Kalenin Burçlarindan Kendisi Atlamişkumandan Ve Diğer Askerler Burçlardan Aşaği Yeniçerinin ölümünü Seyretmek Için Eğildiklerinde şaşkina Dönmüşlerçünkü Aşaği Atlayan Yeniçerinin Iki Kolunada Da 2 Melek Girmiş Ve Yeniçeriyi Yere Sağsalim Indirmişlerbunun üzerine Yeniçeri Yukari Bakarak Kumandan Ve Askerlerine Yumruğunu Sikmiş Ve Birgün Tekrar Görüşeceğiz Demişaradan 3 Gün Geçmiş Ve Nihayetinde Kale Fethedilmişkaleye Ilk Girenlerden Biri Olan Bu Yeniçeri Kaleye Girdiğinde O Kadar Askerin Arasinda Geçerek Bizans Kumandanini öldürmüş Ve Tekrar Görüşüceğimizi Sölemiştim Demiş

işte Böyle Iman Ve Cesaretin Birleştiği Vücutlarin Savunduğu Irktan Gelmek Gurur Vericidirayrica Binlerce Insanlarin Bir Avuc Toprak Için Canlarini Verdiği Bu Vatani şimdi Ise Türlü Oyunlarla Geri Almak Istiyorlar

savaşarak Yenilemeyecek Kadar Güclü Bir Irki Birkaç Oyunla Parçalayip Sahiplenmek Istiyorlar Ama Yapamayacaklari Kesin çünkü Biz Bu Topraklarin Bedelini çoktan ödedik Hemde 1071 Den Beride Hala ödüyoruz,ödeyeceğizde

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com