![]() |
İntizam-İ Kelam - Evveliyat Şarkı Sözü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İntizam-İ Kelam - Evveliyat Şarkı Sözüİntizam-ı Kelam - Evveliyat Saniyeler,birbiri ardına kovalar ben koşarım izinden onlar beni görür bilir ama ben onlara uzağım elimden tutacakken kaçarım elde değil ben kurulu düzeninizi bozmaya geldim ecri veren rab sabrı da verir evet ben sabır üretme eylemindeyim hepinize pay var pastadan kişilik yafta odundan beter hiç farkını göremedik nası bilirdiniz? Sorma!!! Ben bilemem boşa yorma anılarımı tazeler kuru güllerin hatırası derdime çark eder ve emsali yok dizelerim halt edermiş hep,buna bir çözüm yok dahilen ve de haricen sahiden olanakları zorlayıvermen yüceltir seni en dipten tepelere çakar ama dikkat edip ayıl iğneyi kendine batır ama çuvaldızımdan haber yoksa bayıl hemen ayrıl,yapacağın ilk iş budur evlat yerin altından sıyrıl Zaman kısaydı bu evveliyatını bilmem epey vakit harcar dayanamam en son (en son)arayıp tarasan ben bir de yoksam ağla kaderine boyun eğ sonra düşün,neyi doğru yapar insan yerimi tutamaz kusur olsan ben hataları yüzüne vurup sorsam (hesabını) Evveliyatı budur kervan böyle gider söyle gelen nedir elden sen kendini tart teraziden yine parsel benim olur araziden maneviyat budur,aç karnını tok niyetine özleştirip sabah akşam zıvanadan çıkmayıp şükretmektir bi nevi nefsine hükmetmektir sarfet cümlelerimi gediğine koymak için hep bir ağızdan söyle kimileri buna alışır daha yolu yarılamadan sona yanaşır bu ne hız,bu azim eyvah kelam aklını şaşırır bakışıp kalana selam çakışır sarılıp yastığa ağlarsın gündüzü gecene katıp afallarsın canım zamanı sarıp atlatman gerek zira kendine faydası olmayan adamı verin ne işe yarar belli zaten başımdan attırmandan yaptırımı hapise çarptırmandan müebbetinden hesap sormam lan tek kalıp yok olmak sana özgürlükse sen mahkumsun lan |
![]() |
![]() |
|