![]() |
Neşet Ertaş Türkülerinin Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neşet Ertaş Türkülerinin SözleriNeşet Ertaş Türkülerinin Sözleri Türkilerin üstadı Neşet Ertaş'ı 25 Eylül 2012 günü kaybettik ![]() ![]() Zahidem Zahide kurbanım n'olacak halim Yine bir laf duydum kırıldı belim Gelenden gidenden haber sorarım Zahidem bu hafta oluyor gelin Hezeli de deli gönül hezeli Çiçek Dağı döktü m'ola gazeli Dolaştım alemi gurbet gezeli Bulamadım Zahide'den güzeli Gurbet ellerinde esirim esir Zahide kurbanım hep bende kusur Eğer anan seni bana verirse Nemize yetmiyor el kadar hasır "Açma Zülüflerin Yellere Karşı" Açma zülüflerin yellere karşı Senin zülfün benim telim değil mi Bülbül figan (feryad) eder güllere karşı O yar benim gülüm gülüm değil mi Sallama saçların (yar yar) sen de bulunsun Ezrail misali (yar yar) canım alırsın Etme bu cefayı (yar yar) kanlım olursun Bu kul senin kulun değil mi "Ah Yalan Dünya" Hep sen mi ağladın hep sen mi yandın Bende gülmedim yalan dünyada Sen beni gönlünce mutlumu sandın Ömrümü boş yere çalan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Sen ağladın canım ben ise yandım Dünyayı gönlümce olacak sandım Boş yere aldandım boş yere kandım Rengi gönlümde solan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu Sana karşı benim hayalim çoğdu Felek bulut oldu üstüme yağdı Yaşları gözüme dolan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı Garip bülbül gibi feryadım kaldı Alamadım eyvah muradım kaldı Ben gidip ellere kalan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada "Ahirim Sensin" Cahildim dünyanın zevkine gandım Hayale aldandım,boşuna yandım Seni ilelebet benimsin sandım Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Sözüm yok şu benden gırıldığına Gidip başka dala sarıldığına Göynüm inanmıyor ayrıldığına Gözyaşım sel oldu zehirim sensin Evvelim sen oldun,ahirim sensin "Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber" Ahu gözlerini sevdiğim dilber Sana bir sözüm var diyemiyorum Bilmem deli miyim Mecnun gezerim Sırrımı ellere veriyorum (Derdimi ellere diyemiyorum) Helal olsun al yanaktan aldığım El uzadıp gonca gülün derdiğim İnce belini datlı dilini sevdiğim Gırılsın gollarım saramıyorum Al yanaktan aldıcağım azıktır Darama zülfünü gönlüm bozuktur Öksüzüm garibim bana yazıktır Destursuz yanına varamıyorum "Böyle Olur Mu" Attın gurbet ellere Düştüm böyle hallere Bıraktın yadellere Böyle olur mu Dereler çağlar oldu Gözlerim ağlar oldu Gelmedin yıllar oldu Böyle olur mu Kalbimi yaktın güzel Gurbete attın güzel Ele bıraktın güzel Böyle olur mu Dereler çağlar oldu Gözlerim ağlar oldu Gelmedin yıllar oldu Böyle olur mu "Garibin Dünyada Yüzü Gülemez" Her zaman işleri zordur garibin Hep sever de sevdiğini alamaz Bülbül gibi işi zardır garibin İnler arı gibi kendinden geçer Her çiçek bağrına bir yara açar Bir bina yapsa da çabucak uçar Böyle kara bahtı vardır garibin Garip'in yüzüne gülen bulunmaz Gül olsa da kardeş alan bulunmaz Garibin de derdinden bilen bulunmaz Dünyası başına dardır garibin "Evvelim Sen Oldun" Cahildim dünyanın rengine kandım Hayale aldandım boşuna yandım Seni ilelebet benimsin sandım Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Sözüm yok şu benden kırıldığına Gidip başka dala sarıldığına Gönül inanmıyor ayrıldığına Gözyaşım sen oldun kahırım sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Garip'im can yakıp gönül kırmadım Senden ayrı ben bir mekan kurmadım Daha bir gönüle ikrar vermedim Batınım sen oldun zahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin "Gönül Dağı" Gönül dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümde sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar yar oy Dil gizli gizli dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçenin gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle gider yar oy Yol gizli gizli yol gizli gizli Seher vakti garip bülbül öterken Kirpiklerin oku yar yar cana batarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler duymadan yar oy Gel gizli gizli gel gizli gizli "Niye Çattın Kaşlarını" Niye çattın kaşlarını Bilmiyom yar suçlarımı Ben ölürsem saçlarını Yolma gayrı yolma leyli leyli Ben yandım aşkın narına Meyletmem dünya malına Ölürsem de mezarıma Gelme gayrı gelme leyli leyli "Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla)" Karlar yağdı başa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlam ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leyla'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halim Böyle kader böyle zulüm Gelir Garip başa Leyla'm |
![]() |
![]() |
|