![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#211 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yayığımı Kurdum Düze Yayığımı Kurdum Düze Ela Gözler Süze Süze Gaynanam Geldi Mi Size İtem Oldi Sitem Oldi Ben Bir Yayık Yaymayınan Ben Bir Güzel Sarmayınan Yayığımın Ağzı Demir Ben Yayarım Gümür Gümür Şimdi Gelirse Kor Temir İtem Oldi Sitem Oldi Ben Bir Yayık Yaymayınan Ben Bir Güzel Sarmayınan Erzurum-Hulusi Seven-Muammer Özkavcı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yayla Suyu Yan Gider Yayla Suyu Yan Gider Açma Yaram Kan Gider Dumanlı Dağlar Yaylalar (Ey) Yaylalısın Hey Sevdalısın Hey Edalısın Hey Sen Benimsin Hey Yayla Suyu Pek Acı Geliyor Çifte Bacı Dumanlı Dağlar Yaylalar (Ey) Yaylalısın Hey Sevdalısın Hey Edalısın Hey Sen Benimsin Hey Yayla Suyu Pek Serin Elin Mi Oldun Kız Gelin Dumanlı Dağlar Yaylalar (Ey) Yaylalısın Hey Sevdalısın Hey Edalısın Hey Sen Benimsin Hey Erzurum-Hulusi Seven-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yaz Gelende Çıkam Yayla Senin Başına(U ![]() ![]() Yaz Gelende Çıkam Yayla Senin Başına (Canım Başına) Kurban Olam Toprağına Taşına Oy Oy Zalım Felek Ağu Kattı Aşıma (Canım Aşıma) Ağam Nerden Aşar Yolu (Ey) Yaylanın (Ey) Yaylanın Bingöl'ün Yaylanın Kuzusu Koçtan Seçilmez (Canım Seçilmez) Otu Yemlik Suyu Kardan İçilmez (Oy Oy) Anadan Geçilir Yardan Geçilmez (Canım Geçilmez) Ağam Nerden Aşar Yolu (Ey) Yaylanın (Ey) Yaylanın Bingöl'ün Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yemeklerden Üç Yemek Var Sevilir Yemeklerden Üç Yemek Var Sevilir Biri Sütlü Biri Börek Bal Da Var Sütlü (De) Sene Börek (Te) Sene Bal Sene Ortada Dönen Suna Boylu Yâr Bene Oyna Da Güzel Yâr Oyna Kollarını Sal Oyna Biraz (Da) Bene Gül Oyna Meyvalardan Üç Meyva Var Sevilir Biri Elma Biri Ayva Nar Da Var Elma (Da) Sene Ayva (Da) Sene Nar Sene Ortada Dönen Suna Boylu Yâr Bene Oyna Da Güzel Yâr Oyna Kollarını Sal Oyna Biraz (Da) Bene Gül Oyna İçkilerden Üç İçki Var Bilinir Biri Rakı Biri Konyak Çayda Var Rakı Sene Konyak Sene Çay Sene Ortada Dönen Suna Boylu Yâr Bene Oyna Da Güzel Yâr Oyna Kollarını Sal Oyna Biraz (Da) Bene Gül Oyna Erzurum-Abdurrahman Yörüktümen-Mustafa Hoşsu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yemenim Turalıdır Yemenim Turalıdır (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Sevdiğim Buralıdır (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Geçme Bizim Kapıdan (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Yüreğim Yaralıdır (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Yemenimi Düreyim (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Aç Kollarını Geleyim (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Uyu Uyan Sev Beni (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Yâr Olduğun Bileyim (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Çırayı Gıymıkladım (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Tozluk Bağım Örmeye (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Uzakta Yâr Sevmişem (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Gideceğim Görmeye (Ağam Yâr Paşam Yâr Yâr Gülüm Ey Yâr) Erzurum/Aşkale/Güneyçam -Ağa Taştan-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yılan Akar Gamışa Yılan Akar Gamışa Su Neylesin Yanmışa Mevlam Sabırlar Versin Yarinden Ayrılmışa Yılan İnceden Öter İncir Bağdat'ta Biter Çok Sallanma Sevdiğim Cahilem Aklım Gider Yüzük Yaptırdım Taşlı Sevdiğim Kalem Kaşlı Ben Kaşında Değilem Niye Gözlerin Yaşlı Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksan Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yol Aşağı Düz Gider (Can Gönül Oy) Yol Aşağı Düz Gider Bir Gınalı Gız Gider O Gız Yolun Şaşırmış İnşallah Bize Gider (Can Gönül Oy) İndim Derede Durdum Bir Çift Güvercin Vurdum Söyle Kimin Yârisin Beni Kalbimden Vurdun Erzurum-Suzan Kırmızı-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yoncayı Bellediler Yoncayı Bellediler (Yâr Yâr) Suyunu Göllediler (Yâr Yâr) Bu Ne Zalım Köyümüş (Yâr Yâr) Sevmeden Dillediler (Yâr Yâr) Kahveyi Kavurdular (Yâr Yâr) Tozunu Savurdular (Yâr Yâr) Bu Ne Zalım Köyümüş (Yâr Yâr) Sevmeden Ayırdılar (Yâr Yâr) Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yüce Dağ Başında Bir Sürü Kuzu Yüce Dağ Başında Bir Sürü Kuzu Hey Ulu Dağlar Çevreli Bağlar Ben Garip Öldüm (Anam) Garibe Kim Ağlar Kuzuyu Otlatır Bir Köylü Kızı Hey Ulu Dağlar Çevreli Bağlar Ben Garip Öldüm (Anam) Garibe Kim Ağlar Yüce Dağ Başından Aştım Da Geldim Hey Ulu Dağlar Çevreli Bağlar Ben Garip Öldüm (Anam) Garibe Kim Ağlar Boyunu Boyuma Ölçtüm De Geldim Hey Ulu Dağlar Çevreli Bağlar Ben Garip Öldüm (Anam) Garibe Kim Ağlar Erzurum/Şenkaya-Cevdet Aslan-İsmet Bozkurt-Ankara Devlet Konservatuarı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yüksek Minareden Attım Kendimi Yüksek Minareden Attım Kendimi Çok Aradım Bulamadım Dengimi Gelme Ecel Gelme Üç Gün Ara Ver Al Benim Selamım Götür Yâre Ver Yüksek Minareden Attım Ben Bir Daş Ne Ana Var Ne Baba Var Ne Kardaş Gelme Ecel Gelme Üç Gün Ara Ver Al Benim Selamım Götür Yâre Ver Yüksek Minarede Ezan Okunur Okunur Da Tatlı Cana Tokunur Gelme Ecel Gelme Üç Gün Ara Ver Al Benim Selamım Götür Yâre Ver Erzurum-Ali Güler-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yüzünü Sevdiğim Seyrana Çıkmış Yüzünü Sevdiğim Seyrana Çıkmış Salınıp Gezdiğin Yerler Ah Çeker Çiçekler Selamda Boynunu Eymiş Sallanır Selviler Güller Ah Çeker Gözlerin Kapatmış Kars'ı Sivas'ı Edirne İstanbul Zilfin Pahası Giyinmiş Kuşanmış Hasların Hası Giyinmiş Yeşili Allar Ah Çeker Menendin Bulunmaz Gürcü Revanda Şam-I Diyarbekir Haleb-İ Van'da Ağalar El Pençe Beyler Divanda Geda Gibi Nice Canlar Ah Çeker Erzurum-Kemal Kırmızı-Talip Özkan |
![]() |
![]() |
|