Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eskiçağ, kitabının, medeniyetleri, tarihi, özeti

Eskiçağ Medeniyetleri Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eskiçağ Medeniyetleri Tarihi Kitabının Özeti

Eskiçağ Medeniyetleri Tarihi

Şurası bir gerçektir ki, yazıdan hukuka, edebiyattan felsefeye, matematikten astronomiye, tarihten coğrafyaya kadar bütün bilimler, önce Eski Doğu'da ortaya çıkmış, oradan da Eski Batı'ya aktarılmıştır
Ancak hemen belirtelim ki, Doğulu medeniyet unsurlarının Batı'ya aktarılmasında Anadolu ve özellikle de Batı ve Anadolu önemli rol oynamıştır Bu aracılık rolü, Anadolu medeniyetinin bünyesine de yansımış, Anadolu medeniyeti adeta Doğu ve Batı kültür unsurlarının içiçe karışıp kaynaştığı ahenkli bir yapı haline gelmiştir

Eskiçağlarda meydana gelen eserler, Avrupa'nın XV yüzyılda başlattığı Rönesans hareketlerinin de temelini oluşturmuş, söz konusu eserler tercümeler yoluyla Avrupa dillerine çevrilerek, adeta yeniden keşfedilmiştir Doğrusunu söylemek gerekirse, günümüz medeniyeti aslında Eskiçağ medeniyetleri üzerinde durmaktadır ve bugünün insanı, Eskiçağ medeniyetlerini oluşturan kavimlere çok şey borçludur

Yazar : Ekrem Memiş

Yayınevi : Ekin Yayın Grubu

Sayfa Sayısı : 364

Etiket Fiyatı : 15,00 YTL

Basım Tarihi : Mayıs 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com