Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğmadan, gün, kitabının, özeti

Gün Doğmadan Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gün Doğmadan Kitabının Özeti

Gün Doğmadan

Dünü iyi anlamak, bugünümüzü belirleyen nedenlerin gün ışığına çıkmasına sağlayacağı katkılar dolayısıyla gereklidir Yarınlarımızın biçimlenmesine katkıda bulunacak olan bugünkü sorumluluklarımız ve çabalarımız da, dünle birlikte düşünüldüklerinde anlam kazanabilir

Elinizdeki kitap, yakın tarihimizde yaşanılan gerçeklerden ve doğrudan gözlemlenen olgulardan yola çıkılarak kaleme alındı Yazılanlar, bir bireyin penceresinden görülenlerle sınırlı kalmadı Bunlardan hareketle, yakın tarihimizi, dolayısıyla bugünümüzü ve yarınımızı ilgilendiren tahlillere ulaşmaya ve herkes için anlam taşıyan sonuçlara varmaya çaba gösterildi

“Alpaslan Işıklı, anılarını kaleme almış Hem de (huyu kurusun) (!), lafını hiç esirgemeden

Toktamış Ateş, Cumhuriyet

“Anı yazabilmek ve yayımlayabilmek için temiz, dürüst, namuslu, onurlu, cesur olacaksın Kimse, senin bu yazdıkların doğru değil diyemeyecek 12 Martı ve 12 Eylülü namusunla atlatabilmiş olacaksın; emperyalist güçlerin ve yerli sermayenin satın alamadığı ve korkutamadığı biri olacaksın Herkesin sustuğu dönemde bile sesini yükseltebileceksin Kimse sana korktun veya sattın diyemeyecek Alpaslan Hoca, insanların aydın onurunu korumak için sürekli sınavdan geçmek zorunda kaldığı bir ülkede ve dönemde sınavlardan başarıyla geçen ve anılarını yazabilen çok az sayıda insandan biridir

Yıldırım Koç, Aydınlık

“Gün Doğmadan, pek çok tarihsel ve toplumsal gerçeklerin, özel ve derin gözlemlerin, ayrıntılı ve ilginç çözümlemelerin yer aldığı değişik bir anı kitabıdır Bu kitabı okuduktan sonra biraz daha bütünlenmiş olduğumu sezdim Çünkü ondan çok özel şeyler öğrendim

Ertuğrul Efeoğlu, Cumhuriyet Kitap

Yazar : Alpaslan Işıklı

Yayınevi : İmge Kitabevi

Sayfa Sayısı : 306

Etiket Fiyatı : 18,00 YTL

Basım Tarihi : Aralık 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com